Izvor: eKapija+ | Petak, 13.11.2020.| 09:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ALBO BiH - Pet najvažnijih kriterijuma za izbor snabdijevača lične zaštitne opreme

(Foto: Albo)
Svi oni koji se bave bezbijednošću i zdravljem na radu, kao i nabavkom lične zaštitne opreme, dobro znaju koliko je ta oblast rada kompleksna. Izbor lične zaštitne opreme za zaposlene u jednoj kompaniji, zavisi od više faktora, a o svima njima razmišlja lice za bezbijednost ili menadžer nabavke.

Uz sve svakodnevne radne obaveze i izazove koje ove pozicije nose sa sobom, od izuzetnog je značaja imati pouzdanog snabdijevača lične zaštitne opreme, koji će olakšati nabavku ovih sredstava i osigurati bezbijednost njenih radnika. Koje su to karakteristike snabdijevača zaštitne opreme koje garantuju uspješnu saradnju?

1. POUZDANOST

U današnjem vremenu hiperprodukcije u mnogim djelatnostima, često je teško provjeriti kvalitet i efikasnost određenih proizvoda prije same kupovine. Kod nabavke zaštitne opreme ovaj segment je još ozbiljniji, jer oprema treba da pruži adekvatnu zaštitu i to za često veći broj radnika. Zato svako sredstvo za ličnu zaštitu mora da posjeduje odgovarajući set dokumenata koji garantuju njegovu bezbijednost i namjenu - sertifikat i deklaraciju o usaglašenosti.

Ova dokumentacija mora biti izdata od akreditovanih sertifikacionih tijela, kako bi bila validna, a sve je to potrebno provjeriti prije same nabavke zaštitne opreme. Kompanija Albo strogo vodi računa da je sva lična zaštitna oprema u našem asortimanu sertifikovana, čime naši kupci o tome ne moraju da brinu i uz svu kupljenu opremu od nas će dobiti na uvid prateću dokumentaciju.

2. ŠIRINA ASORTIMANA

Da bi se jedan radnik opremio za bezbijedan rad, uglavnom je potrebno nabaviti nekoliko radnih i zaštitnih sredstava. Ponekad je potrebno nabaviti sredstva iz svake od kategorija lične zaštitne opreme, a to su: odjeća, obuća, rukavice, zaštita disajnih organa, zaštita očiju i lica, zaštita glave, zaštita sluha, protivpadna oprema.

Uz ličnu zaštitu, postoji i posebna sfera bezbijednosti i higijene radnog mjesta, koja obuhvata saobraćajnu i bezbjednosnu signalizaciju (ograde, čunjevi), profesionalna higijenska sredstva, papirna galanterija, prva pomoć i apoteke, protivpožarna oprema.

Magacin
Magacin (Foto: Albo)

Širina asortimana dobavljača, koja omogućuje da se sva ova sredstava nabave na jednom mjestu i u rasponu različitih cjenovnih rangova, izuzetno olakšava sam proces nabavke. Albo asortiman čini preko 5.000 različitih artikala iz svih kategorija lične zaštitne opreme, uz kompletan asortiman sredstava za profesionalno održavanje higijene i bezbijednosti radnog prostora.

3. DOSTUPNOST LAGERA

Potreba za ličnom zaštitnom opremom često je hitna i zahtijeva brzu isporuku. U takvim situacijama velik i stabilan lager izuzetno je važan, kao i skladišni kapaciteti. Ovo kupcima pruža sigurnost stalne dostupnosti proizvoda. Takođe, važno je da se poslovanje u magacinu sprovodi u skladu sa sistemom za nadzor, kvantitativnu i kvalitativnu kontrolu i procedurama opisanim u SRPS ISO 9001, koje garantuju sigurnu i bezbjednu isporuku. Naš magacin čini preko 6.000 m2 magacinskog prostora i ukupno 10.000 paletnih mjesta, a više od 40 magacionera zaduženo je za efikasnu i brzu uslugu naših klijenata.

4. SAVREMEN SISTEM DISTRIBUCIJE

Kako bi se kupcima obezbijedio konstantan uvid u stanje i mogućnosti poručivanja robe poželjno je da dobavljač ima implementiran poslovni B2B portal za poručivanje robe. Ovim se osigurava brz i jednostavan protok informacija i robe, a poručivanje je brzo i jednostavno, bez suvišne papirologije.

Albo je prateći svjetske trendove u svoje poslovanje uveo B2B portal za poručivanje robe, zahvaljujući kojem ona stiže do kupaca u najkraćem roku. Osim toga, razvijena mreža odgovornih i uspješnih distributera i razrađen sistem logistike obezbeđuju našu prisutnost u svim mjestima Srbije, kao i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Albo asortiman čini preko 5.000 različitih artikala
Albo asortiman čini preko 5.000 različitih artikala (Foto: Albo)

5. VRIJEDNOSTI

Izbor dobavljača sa kojim ćete sarađivati važna je odluka, koja može imati uticaj na vašu kompaniju duži niz godina. Ovo posebno dolazi do izražaja kada su u pitanju snabdijevači zaštitnom opremom koja treba da štiti zdravlje radnika. Zato je važno, kao saradnika i partnera za bezbijednost, izabrati kompaniju koja dijeli ljudske i profesionalne vrijednosti slične vašima. Implementacija standarda upravljanja SRPS EN ISO 9001, SRPS EN ISO 14001 i SRPS OHSAS 45001 svjedoči o društvenoj, ekološkoj i finansijskoj odgovornosti kompanije.

Pored ovih standarda, koji garantuju odgovorno i pouzdano poslovanje, u Albu nam je izuzetno važno ulaganje u naše zaposlene. Kako bi svoj posao obavljali na najbolji mogući način i pomogli našim kupcima u izboru zaštitne opreme, redovno održavamo edukacije na kojima naše kolege stiču aktuelna znanja iz oblasti zaštite na radu. Rado se odazivamo i učešću na seminarima, sajmovima i edukacijama, na kojima imamo priliku da podignemo svijest o značaju korišćenja lične zaštitne opreme i približimo se nivou zemalja EU u pogledu ulaganja u bezbijednost radnika.

ALBO Bosna i Hercegovina – Banjaluka
Branka Perduva 10a,
78000 Banjaluka
Tel/fax: +387 51 306 608, 306 609
www.albo.ba

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE