Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Galerija Podova - Moderni podovi za nova vremena

(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Jedna od promena koje su nam se desile u poslednjih nekoliko godina je hibridni način rada – deo radne nedelje provodimo u kancelariji, a deo radeći od kuće. Za dane kada radimo od kuće želimo da nam kućna kancelarija bude praktična i privlačna, da se osećamo produktivno i motivisano. Uz sve to, tu je i potreba da taj deo doma povežemo sa ostalim prostorijama ili ga ipak učinimo malo drugačijim. Sa druge strane, ni rad iz kancelarije više nije isti. U kancelariji želimo da osetimo što više kućnih detalja, prijatnu atmosferu, inspiraciju. Puno izazova, a kako uskladiti sve ovo?

Sigurno je da kancelarijskim nameštajem, detaljima i dekorativnim elementima možemo puno uticati na ambijent u jednoj ili drugoj kancelariji, ali postavlja se pitanje šta možemo učiniti kada su podne obloge u pitanju? Na koji način kroz podove možemo uticati na doživljaj poslovnog ambijenta u hibridnom načinu rada?


(Foto: Galerija podova)

"Kancelarija" u kući

Kada biramo podne obloge najčešće biramo parket ili laminat. Obe vrste poda imaju svoje prednosti. Parket zato što je prirodan, ekološki, od 100% drveta, dugotrajan i topao. Laminat je tehnologijom toliko usavršen da na sjajan način prikazuje različite dezene drveta, a pritom je veoma izdržljiv i praktičan. Kada ne želimo da menjamo pod koji već imamo svuda u stanu, postoji način da radni prostor ipak malo izdvojimo kao zasebnu celinu. U tome nam mogu pomoći lepi komadi tepiha ili tepisona.

Ukoliko želimo da kompletan stambeni prostor preuredimo i adaptiramo u kancelarijski dizajn ploče (LVT) su pravi izbor. Na raspolaganju je veliki broj opcija kada je dizajn u pitanju, a adaptiranje je brzo, bez puno buke i prašine. Najbolje od svega je što se dizajn ploče mogu postaviti i preko postojećeg poda, što je odlična opcija ukoliko je pod ispod novi pa želimo da ga zaštitimo ili je dotrajao, a nemamo puno vremena za njegovu zamenu.

Često nam se dešavalo, kada je lepo vreme, da iznesemo laptop na terasu ili u dvorište i tamo obavimo deo posla. To je uticalo da malo više pažnje posvetimo i eksterijeru, da ga uredimo tako da može da nam priušti opuštanje, kako u neradnim satima, tako i tokom radnog vremena. Idealno rešenje za ovaj deo doma su keramičke pločice a postoje i tepisi koji su prava stvar za terase/dvorišta. Dugo godina mogu odoleti svim vremenskim uslovima, peru se pod mlazom vode i lako se održavaju.

(Foto: Galerija podova)

"Kuća" u kancelariji

Donedavno, opremanje kancelarija i poslovnih prostora vršilo se prema ustaljenim principima kada su podovi u pitanju – da su otporni na oštećenja, da se lako održavaju, da oštećeni delovi mogu lako da se zamene, da su dugotrajni i da ne mora svako malo da se razmišlja o kupovini novih. Estetika je igrala važnu ulogu, ali ne i presudnu. Ono što je hibridni način rada posebno izneo u prvi plan jeste potreba za inspirativnim i zdravim okruženjem, estetikom i prijatan, manje-više, kućni ambijent.

Sada možemo da imamo oba.

Pre svega tu su tekstilne ploče. One su već godinama izbor brojnih svetskih kompanija. Tekstilni pod pomalo podseća na tepih i čini da doživimo toplu atmosferu doma, bez obzira gde se nalazimo. Sa druge strane zahvaljujući konstantnom usavršavanju tehnologije postoje tekstilne ploče koje okruženje čine zdravijim, jer efikasnije hvataju i zadržavaju čestice prašine. Dometi u pogledu estetike su neograničeni, a kombinovanjem pojedinih dezena takvi da ako stanete u drugi deo prostorije pod izgleda malo drugačije. Tekstilne ploče mogu se lako reciklirati i na taj način udahnuti novi život drugom tekstilnom podu.

(Foto: Galerija podova)

Dizajn ploče (LVT) odličan izbor za kancelarijski prostor. Dizajn i kombinacija prednosti svih materijala u jednom glavni su razlozi zašto su dobro rešenje za poslovne prostore. Otporne kao keramičke pločice, lake za održavanje kao vinil, jednostavne za postavljanje kao laminat, dizajn ploče mogu da izdrže sve.

Kada govorimo o podovima koji imaju izuzetno visoku otpornost na oštećenja i laminat je dobar izbor. Različite klase zaštite pomažu nam kako da odaberemo laminat u zavisnosti od frekventnosti koju očekujemo u prostorijama. U pogledu dezena, izbor je danas veći nego ikada tako da i kod ove vrste podova osim dekora drveta postoje i vrlo verodostojni dekori prirodnih materijala: mermera ili kamena.

Poseban dodatak svakom poslovnom prostoru mogu biti i tepisi. Lepo i dekorativno izgledaju preko bilo koje vrste poda, pa čak i tekstilnog. Mogu pojačati osećaj kućnog ambijenta.

U kakvom god ambijentu da se odvija vaš hibridni način rada – izbor je veliki kada su podovi u pitanju. Pored podova treba obratiti pažnju i na prateći materijal koji je neophodan da bi pod izgledao lepo i dugo godina trajao. Koliko god da su podovi otporni na oštećenja i u kući i u poslovnom prostoru trebalo bi da vodimo računa o njihovoj zaštiti. Točkići kancelarijskih stolica često znaju da zadaju glavobolje, a da bismo to predupredili važno je da koristimo i odgovarajuće zaštitne podloge.


(Foto: Galerija podova)

Bilo da pripremate "kancelariju" u kući ili "kuću" u kancelariji i šta god od podova da vam je potrebno, Galerija Podova Vam stoji na raspolaganju. Dugogodišnje iskustvo i znanje, rad po sistemu "ključ u ruke" uz usluge dostave i ugradnje samo su neke od prednosti koje Galeriju Podova kvalifikuje za pravog partnera u opremanju stambenog ili poslovnog prostora.


Kompletan sadržaj tematskog biltena "Enterijer i eksterijer - Rešenja za moderan, praktičan i udoban prostor" možete pogledati OVDE.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak