Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Sve do Pariza, Londona i Moskve - Od šerpe do sudopera, bojlera, nameštaja i sanitarija od kompozitnih materijala

(Foto: Metalac)
Jedan od najuspešnijih proizvođača posuđa u Evropi, postao je ozbiljan ponuđač kompatibilno osmišljenog asortimana i rešenja za opremanje enterijera. Danas na tržište plasira više od 150 modela bojlera – kupatilskih, kuhinjskih, za grejne instalacije i skladištenje tople vode; kao i širok asortiman inox i granitnih sudopera, nameštaja od kompozitnih materijala i ekskluzivnog sanitarnog programa. Ako enterijer dizajniramo u skladu sa dizajnom sopstvenog života i afiniteta, svakako je važno što Metalac svoj razvoj u ovoj oblasti vezuje za saradnju sa industrijskim dizajnerima, arhitektama i enterijeristima, univerzitetskim ustanovama, ovlašćenim laboratorijama i pritom koristi višedecenijski inženjerski know how i iskustvo sa brojnim partnerima u svetu.

Nakon 15 godina postojanja, intenzivnog investiranja i razvoja u saradnji sa eksternim partnerima, fabrika bojlera Metalac danas ima prestižnu ponudu visokokvalitetnih linija, od kojih su najnovije kreirane i osvojene u poslednje dve godine u saradnji sa industrijskim dizajnerima i na bazi inženjerskog i tehnološkog znanja razvojnog tima cele Metalac Grupe, koja u svojih pet fabrika u Gornjem Milanovcu zapošljava skoro 70 inženjera mašinske, elektro, IT i tehnološke struke.

(Foto: Metalac)

Da li bojler može biti lep?

Svi Metalčevi bojleri za kuhinje i kupatila rade se u varijantama sa emajliranim i inox kazanom različitih prečnika i sa mogućnošću vertikalne i horizontalne ugradnje, zavisno od potreba korisnika odnosno mogućnosti njihovih stanova i kuća. Pritom se proizvode u klasičnoj i elektronskoj smart varijanti, uz mogućnost unutrašnje i spoljašnje regulacije temperature. Izuzetno važno je da su prilagođeni čistim, ali i tvrdim i agresivnim vodama sa dosta kamenca. Konačno, svi imaju odličnu izolaciju i energetski razred, sertifikovani su CE znakom i imaju nosač koji omogućava univerzalno kačenje na zid. Danas, kada razumemo važnost energetski efikasnih proizvoda, Metalac posebno ističe novodizajnirane linije tek izašle na tržište. Sa svim tim prednostima u vašoj kuhinji se mogu naći bojleri od 5 do 10 litara, a u kupatilu od 30 do 120 litara. Proizvođač se posebno ponosi novom serijom velikih zidnih i podnih bojlera od 50 do 300 litara koji kombinuje energiju iz sistema grejanja i pritom mogu da kombinuju različite izvore energije, energiju iz toplotnih pumpi, električnu i solarnu energiju i toplotnu energiju dobijenu iz sistema za centralno grejanje.

(Foto: Metalac)

A šta rade xGranit i Granmatrix?

Na tržištu inox sudopera Metalac je prisutan 20 godina, uvek koristeći najkvalitetniji nerđajuči čelik koji "pretače" u praktične i moderne oblike ugradnih i nadgradnih sudopera, dugotrajne i lake za održavanje.

Ipak, preokret se dešava u poslednjoj deceniji, kada su na scenu stupile granitne sudopere pod brendom XGranit, neodoljivo kompatibilne sa kreativnim enterijerskim zahtevima, imajući na umu da se proizvode u pet boja i 25 modela. Od 2008. još jedan kompozitni materijal – GRANMATRIX – otvorio je prostor za novu kreativnost i široku primenu, najviše u izradi kuhinjskih ploča i umivaonika po specifičnom zahtevu kupca, odnosno "po meri". Metalac inko takođe uskoro izlazi sa programom luksuznih samostojećih kada i umivaonika od Granmatrixa, za prostore koji odišu komforom i inovativnim dizajnerskim rešenjima. Svi novi proizvodi rezultat su želje da, primenjujući nove tehnologije i materijale od potpuno prirodnih komponenti, donesu notu prefinjenosti i originalnost u skladu sa zahtevima kupca.

(Foto: Metalac)

I svi su neporozni i otporni na spoljne i unutrašnje uticaje... Posebno atraktivnim čini ih široka paleta boja koja doprinosi lepoti, ekskluzivitetu i toplini prostora. Oba kompozitna materijala i Xgranit i granmatrix, imaju neograničenu mogućnost oblikovanja, dajući enterijeru lepotu i ekskluzivnost. Tako je Metalac kao proizvođač, ali i saradnik u traženju rešenja, postao partner, dobavljač i proizvođač delova nameštaja i sanitarija. Neki od brendova sa kojima kompanija sarađuje su: Hugo Boss, Marriott, Iberostar, Sheraton, Unicredit, Gasprom, Simens, Villeroy Boch, kao i renomirani saloni nameštaja i kuhinja u zemlji i inostranstvu – sve do hotela u Parizu, Londonu i Moskvi. A novosti tek slede.


Kompletan sadržaj tematskog biltena "Enterijer i eksterijer - Rešenja za moderan, praktičan i udoban prostor" možete pogledati OVDE.


Fotogalerija
Metalac


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak