Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

STAMH nudi rešenje za svako skladište - Radio Shuttle jedno od najefikasnijih

STAMH je austrijska inženjerska kompanija koja se bavi konsaltingom, projektovanjem i inženjeringom složene automatizacije i mehanizovanih skladišta, uključujući softver za upravljanje. Osim u Srbiji, svoja predstavništva ima i u regionu - u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Makedoniji i Rumuniji. Posluje i u Grčkoj, Italiji, Albaniji, Moldaviji.

U kompaniji veruju da njihovi proizvodi ne samo da zadovoljavaju potrebe klijenata, već i doprinose njihovom poslovnom uspehu. Stoga ne čudi moto "Rešenje za svako skladište".

Klijentima nude prilagođena rešenja dizajnirana da zadovolje njihove specifične potrebe za skladištenjem.

- To nam omogućava da bolje upoznamo naše klijente i dа uspostavimo uspešne i dugoročne odnose – poručuju iz STAMH-a.


Radio Shuttle

Jedno od najefikasnijih rešenja koje nudi STAMH Group - Radio Shuttle, obezbeđeno je za kompaniju Coca-Cola i brend Rosa voda.

Veliki broj kamiona potrebno je svakodnevno utovariti sa paletama od skoro 1.000kg. STAMH je morao da dizajnira i izgradi sistem regala za skladištenje i preuzimanje paleta, sposoban da efikasno koristi ograničeni prostor, skladištenje različitih proizvoda, sa akcentom na preuzimanje i skladištenje paleta.


Novi sistem skladištenja može da primi do 4.608 paleta u ograničenom prostoru. Organizovan je u 32 hodnika sa ukupno šest nivoa slaganja. Ima mogućnost skladištenja i preuzimanja do 192 različita SKUS-a, organizovana u umotane palete - proizvode sa različitim etiketama i ambalažom, dizajnirane za različita tržišta.

Novi sistem za skladištenje opremljen je sa četiri poluautomatske platforme Radio Shuttle za skladištenje i preuzimanje paleta. Konstrukcija regala je stabilna i omogućava glatke i brze operacije platformi Radio Shuttle. Svaka platforma Radio Shuttle može da radi u potpuno automatizovanom režimu u svakom od 192 koridora.

Platforme Radio Shuttle programirane su za postizanje maksimalne gustine skladištenja postavljanjem svake palete na maksimalnu udaljenost od 5 cm jedan od drugog, dok rade optimalnom brzinom. Uspešno su prošli sve testove performansi, ispunjavajući visoke standarde koje zahteva kupac.

Inženjering i projektovanje konstrukcije teških regala i robotskih sistema urađeno je u istom periodu kao i izgradnja spoljne strukture skladišta i trajalo je dva meseca. Za samo tri nedelje sistem je pušten u rad.LogiMat 2022

STAMH Grupa priprema svoje učešće na LogiMat 2022. od 31. maja do 2. juna u Štutgartu.

Reč je o prestižnom forumu, koji je jedan od najznačajnijih svetskih događaja u oblasti skladišne logistike.

Izložba je među najznačajnijim događajima u oblasti tehnologija za automatizaciju skladišta i skladištenja materijala, skladišne opreme, sistema za sortiranje, ambalaže i softverskih rešenja za skladištenje i logistiku.

Pod sloganom "Pametno, održivo, sigurno", sajam će okupiti najveće svetske kompanije za intralogističke sisteme i obezbediti platformu za direktne trgovinske pregovore, razmenu znanja između stručnjaka, pa čak i demonstracije uživo izvodljivih rešenja, koja utiru put za pravi pristup.

Među najvažnijim stvarima LogiMat 2022 biće digitalizacija, međupovezanost, veštačka inteligencija i veliki podaci, u kontekstu ere industrije 4.0, jer napredak u tehnologiji i inteligentnim autonomnim sistemima otvaraju nove nivoe produktivnosti i dodatne vrednosti u celom lancu snabdevanja.

Ako želite da posetite izložbu i štand STAMH-a, zatražite besplatan ulaz na office@stamh.com.

U videu pogledajte više o Radio Shuttle rešenju, koje je primenjeno na jednom od projekata STAMH Grupe.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak