Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Kompanija Rhenus Srbija 2021. godinu završila sa rastom od 460% - Očekuje se ubrzani razvoj do 2025.

Grupacija Rhenus osnovana je 1912. godine u Nemačkoj, a od oktobra 2018. godine prisutna je i u Srbiji. Sa godišnjim prometom od 7 mlrd EUR, grupa je jedan od vodećih globalnih provajdera logističkih usluga.

Nudi rešenja za širok spektar industrija duž celog lanca snabdevanja, uključujući multimodalni transport, skladištenje, carinjenje i inovativne usluge sa dodatnom vrednošću. Logistiku dizajniraju tako da bude fleksibilna i dinamična, ekološka i ekonomična.

Fokus je na:

- rešenjima za lance snabdevanja - pored koristi od organizacije transporta kopnom, morem i vazduhom, kupac može da profitira od brojnih drugih usluga i prednosti u smislu optimizacije transportnih lanaca;

- skladištenju - sofisticirana logistika skladišta i efikasan protok materijala omogućavaju minimiziranje vremena protoka, smanjenje troškova i sistematsku optimizaciju procesa;

transport - Rhenus razvija transportna rešenja za sve rute, bilo drumskim ili železničkim, vodenim ili vazdušnim.

Grupacija broji preko 40.000 zaposlenih na 930 lokacija širom sveta.


Rhenus Srbija

Snežana Ivković pridružila se kompaniji u oktobru 2019. kao Road Manager, a poziciju generalnog direktora preuzela je nezvanično u julu 2020, a od decembra 2021. i zvanično.

- Od septembra 2020. godine kompanija je izašla iz minusa i svakog meseca ostvarivala sve bolje rezultate i to sa samo četiri zaposlena. Prošlu godinu završili smo sa odličnim rezultatom, imali smo rast od 460% - navodi Ivkovićeva.

Ističe da najveću vrednost Rhenus Srbija predstavljaju ljudi, kojih ima ukupno 10:

- Maksimalno su posvećeni rastu firme, a upravo su oni ti koji je čine uspešnom. Naravno, imamo veliku podršku našeg regionalnog direktora Patrika Šefera (Patrick Schaeffer), kao i generalnog direktora Rhenus Slovenija Pavlina Bostjana.

Sagovornica kaže da do 2025. godine očekuje ubrzan razvoj Rhenus-a Srbija, kako bi klijentima mogli da ponude uslugu "all in" sa sopstvenim resursima (magacin, carinjenje i slično).

- Moto naše firme jeste "prava informacija u pravo vreme", jer bez obzira na sve, transport bilo koje vrste upravo čini pravovremena informacija prema klijentima - smatra Ivkovićeva.

U fokusu kompanije Rhenus Srbija su mala i srednja preduzeća, sa kojima su, kako kaže sagovornica, spremni da zajedno rastu i razvijaju se.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak