Izvor: eKapija | Ponedeljak, 15.07.2019.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi Sad planira izgradnju garaža, predškolskih ustanova, opštegradskih centara, objekata za stanovanje i poslovanje, proširenje škola - Javni uvid do 18. jula

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Skupština Grada Novog Sada donela je Odluku o izmenama i dopunama plana generalne regulacije prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, bulevara Cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, bulevara Mihajla Pupina, Jevrejske i Futoške ulice.

JP Urbanizam objavilo je na javnom uvidu nacrt niza izmena plana generalne regulacije za osam lokaliteta, ukupne površine 12,74 hektara.

Prvi lokalitet obuhvata dva prostorna potesa uz Bulevar Evrope i uz ulicu Cara Dušana. Drugi lokalitet obuhvata kompleks Medicinske škole 7. april. Treći lokalitet obuhvata prostor u unutrašnjosti bloka između ulica Lasla Gala i Braće Ribnikar. Četvrti lokalitet obuhvata prostor na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kolo srpskih sestara. Peti lokalitet obuhvata ulicu Lasla Gala. Šesti lokalitet obuhvata deo bloka između ulica Laze Nančića i Servo Mihalja i ulicu Laze Nančića. Sedmi lokalitet obuhvata blok uz Radničku ulicu i Sutjesku ulicu. Osmi lokalitet obuhvata prostor u unutrašnjosti bloka između ulica Doža Đerđa, Puškinove, Miše Dimitrijevića i Gogoljeve.

Izmena plana regulacije predviđa izgradnju javnih garaža između ulica Lasla Gala, Braće Ribnikar i Danila Kiša, a posebno se ističe "nadogradnja javne garaže kod Sportskog i poslovnog centra Vojvodina do spratnosti Su +P+2 i orijentacionog kapaciteta 1.000 parking mesta".

Navodi se i proširenje predškolskih ustanova u ulici Laze Kostića broj 5 i ulici Vojvođanskih brigada broj 14, kao i proširenje Srednje škole Svetozar Miletić i proširenje Medicinske škole 7. april. Kada je reč o Medicinskoj školi, u planu su parking za 16 vozila i trotoar, kao i dogradja objekta u skladu sa potrebama škole za povećanjem kapaciteta. U planu je i ozelenjavanje i završavanje izgradnje sportskih terena.

Kompleks Medicinske škole
Kompleks Medicinske škole (Foto: JP urbanizam)


Na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kola srpskih sestara planira se izgradnja predškolska ustanova za 140 dece, kao i platoa i dečijeg igračišta.

U Ulici Lasla Gala broj 32, planiran je opštegradski centar, a u okviru ovog kompleksa planiraju se sadržaji kao što su kultura, umetnost, obrazovanje i tako dalje.

Blok uz Radničku ulicu planira se za opštegradski centar, javnu garažu, uređene javne površine sa pešačkim komunikacijama, saobraćajne površine i transformatorsku stanicu.

U okviru javnih površina planira se zadržavanje i dalje uređenje pešačke staze, promenade koja prati Bulevar cara Lazara i nastavlja se u Aleju Mike Antića, kao i njeno povezivanje sa Radničkom ulicom.

Blokovi uz Bulevar Evrope i Ulicu cara Dušana namenjuju se za opštegradske linijske centre, višeporodično stanovanje velikih gustina spratnosti, predškolsku ustanovu i zelenilo.

U bloku između Ulice braće Grulović, Bulevara Evrope i Ulice Aranji Janoša, planira se objekat na južnom delu bloka tako da prva četiri sprata budu namenjeni poslovanju, a peti, šesti i sedmi sprat se namenjuju stanovanju.

U delu bloka između ulica Laze Nančića i Servo Mihalja planiraju se predškolska ustanova i poslovni kompleksi u zoni stanovanja. Predškolska ustanova se planira za smeštaj oko 230 dece.

Naglašava se i da su prilikom zemljanih radova na izgradnji i rekonstrukciji novih objekata i infrastrukture, obavezni arheološki nadzor i kontrola zemaljanih radova u zonama potencijalnih lokaliteta sa arheološkim sadržajem i skeletnim nalazima.

Plan je na javnom uvidu do 18. jula ove godine, a prispele primedbe će se razmatrati 2. septembra u Plavoj sali Skupštine Grada sa početkom u 9 sati.

Dokumentaciju za javni uvid potražite OVDE.

A. K.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE