NavMenu

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine - Biografija

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.08.2016. 14:29
Komentari
Podeli
Branislav NedimovićBranislav Nedimović
Branislav Nedimović rоđеn je 1977. gоdinе u Srеmskој Mitrоvici. Оsnоvnu škоlu i gimnаziјu zаvršiо је u rodnom grаdu, a diplomirao је nа Prаvnоm fаkultеtu u Nоvоm Sаdu.

Bio je član Demokratske stranke Srbije (DSS) i na izborima 2003. gоdinе izаbrаn је zа nаrоdnоg pоslаnikа sa te liste. I na narednim izborima, 2008. godine, biran je za Narodnu skupštinu, ali je na lokalnim izborima pobedio u trci za mesto grаdоnаčеlnikа Sremske Mitrovice, pa se odlučio za tu funkciju.
U tri mandata bio je republički poslanik DSS, da bi tu stranku napustio 2008. zbog neslaganja sa politikom stranke. Bio je aktivan u Pokretu "Mitrovica evropska regija" koji je 2009. potpisao tehničku saradnju sa DS u Pokrajini. Krajem 2010. godine pristupio je Demokratskoj stranci, ali ga mitrovački odbor nije primio u svoje redove.

Kao predsedavajući Grupe građana "Vredna Mitrovica", koja je nastala objedinjavanjem više nevladinih organizacija, Nedimović je imenovan za gradonačelnika Sremske Mitrovice 2012. godine, a njegova odbornička grupa u lokalnom parlamentu imala je 15 odbornika.

U januaru 2015. prešao je u Srpsku naprednu stranku, kao i najveći broj članova "Vredne Mitrovice". Nedimović je preuzeo Gradski odbor SNS od dotadašnjeg predsednika Milana Kovačevića, koji je postavljen za koordinatora SNS za Srem.

- Nakon nekoliko razgovora sa premijerom Vučićem postignut je dogovor oko mog prelaska u SNS. Odlučio sam se na taj korak zbog daljeg razvoja grada - izjavio je tada Nedimović.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.