NavMenu

Voću gorka cena - Bogatu ponudu na pijacama kvare cenovnici

Izvor: Novosti Četvrtak, 30.08.2012. 08:35
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)

Pijaca, bar prema najavama proizvođača koji svoju robu dovoze na tezge širom Srbije, neće biti jeftinija.

Možda će, kažu, doći do kratkotrajne stagnacije cena nekih kultura, poput paprike, krastavaca i ostalog sezonskog povrća i voća u vreme pripreme zimnice. Ali i to nije izvesno.

Sada, inače, paradajz, koji smo prošle godine plaćali maksimalno 30 dinara, poljoprivrednici i nakupci nude po najmanje 60 dinara. Za kilogram se u pojedinim gradovima Srbije traži i do sto dinara. Domaćice koje čekaju da ovo povrće pojeftini da bi ga kuvale i spremile zimnicu najverovatnije će se razočarati, jer proizvođači kažu da cene neće značajnije padati.

Kilogram se, u zavisnosti od grada, nudi od 50 dinara, koliko je u Požarevcu, do sto dinara u Beogradu. Ni krompiru cena ne pada i prodaje se za 30 do 60 dinara. Kod paprika su potrošači uočili blagi pad cena u odnosu na prošlu nedelju, pa se sada kilogram "šilje" ili "babure" prodaje za najčešće 50 do 70 dinara. Cene lubenica rastu, pa se kilogram nudi za 30 do čak 60 dinara. Poskupela je i šargarepa, koja sada staje od 50 do 80 dinara kilogram, a za komad zelene salate sada valja izdvojiti od 30 do čak 100 dinara.

Cena breskvi kao da se "zakovala". Nikako da bude povoljnija. Kilogram košta od 70 do sto dinara. Ponuda grožđa je sve bolja, pa su i cene nešto povoljnije nego prošle nedelje.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.