NavMenu

Ukidaju se dva kraka saobraćajnice Vožd Karađorđe kroz Topolu - Osnovna trasa ostaje

Izvor: eKapija Petak, 14.06.2024. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: Nacrt prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta Vožd Karađorđe)
Komisija za stručnu kontrolu planske dokumentacije brze saobraćajnice Vožd Karađorđe kroz opštinu Topola zvanično je predložila da se iz projekta izuzme celokupan krak Zagorica-Svetlić, tako da samim tim ne postoji ni krak Ljubeselo, saopštio je predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović.

- Komisija (koju čine predstavnici projektanata predvođeni Građevinskim fakultetom iz Beograda kao i predstavnici naručioca – Agencija za prostorno planiranje Vlade Republike Srbije) je imala otvorenu sednicu u Aranđelovcu prošlog meseca, nakon toga zatvorenu sednicu, i ovo je zvaničan zaključak kojim su prihvaćene primedbe, kako mene kao narodnog posanika i člana odbora za saobraćaj Skupštine Srbije, zatim Skupštine opštine Topola i potpise više od 1.000 meštana naše opštine - naveo je Jovanović na svom zvaničnom Facebook profilu.

On je dodao da ovom odlukom u vlasništvu meštana opštine Topola ostaje 300 hektara najkvalitetnijeg zemljišta.

- Kao Skupština opštine Topola pružićemo u budućnosti maksimalnu podršku u projektovanju dodatnih rešenja za eventualne bočne krakove Vožda Karađorđa, ali koji neće ugroziti vitalne interese naše opštine, a to je poljoprivredno zemljište - rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima Jovanovića, ostaje osnovna trasa kroz opštinu Topola na potezu Belosavci-Jelenac-Maskar-deo Zagorice-Kloka.

- Ostaje prvobitna saobraćajnica zapad-istok odnosno povezivanje auto- puta Miloš Veliki (Lazarevac) sa auto-putem Beograd-Niš. Topoli ostaje priključenje u naseljenom mestu Belosavci. Manje korekcije imali smo i kroz selo Kloku kao i Jelenac i Zagoricu, mestima kroz opštinu Topola kroz koja će proći ova brza saobraćajnica - saopštio je Jovanović.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.