NavMenu

Panonske terme u Inđiji imaće više od 1 km tobogana, 6 bazena i hotel i to samo u prvoj fazi - Evo kako će izgledati budući najveći akva park u Srbiji (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 28.02.2024. 14:26
Komentari
Podeli
Predviđeni izgled kompleksa (Foto: Vladimir Gak/ Instagram)Predviđeni izgled kompleksa
Panonske terme, akva park u Inđiji, imaće tobogane dužine oko 1 km, a kompleks bazena sa hotelom biće izgrađen na površini od 6 hektara. Vrednost investicije je 12 mil EUR, najavio je predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak.

- Ovo nije samo zabava u akva parku, već i zapošljavanje novih radnika, kao i upotpunjavanje kompleksa brojnim sportskim sadržajima u okviru hotelske infrastrukture - istakao je predsednik opštine, uveren da će u maju sledeće godine biti završena izgradnja prvih šest bazena u Inđiji.

(Foto: Vladimir Gak/ Instagram)
Milan Milojević, vlasnik kompanije Voda Sinđelić Ždrelo, koja je investitor ovog projekta, najavljuje izgradnju najpre šest bazena, hotel, restorane...

- Za Panonske terme planiramo objekat od 16 hiljada kvadratnih metara, biće izgrađena tri zatvorena i tri otvorena bazena, prateći sadržaji, restorani, kongresne sale, igraonice, teretane - istakao je Milojević, predstavljajući novinarima prvu fazu izgradnje akva parka.

On je rekao da će u tom trenutku u hotelu biti zaposleno 150 radnika.

Druga faza investiranja podrazumevaće još zatvorenih i otvorenih bazena, kao i dodatno proširenje smeštajnih kapaciteta.

(Foto: Vladimir Gak/ Instagram)
Gradnja je počela pre dve nedelje, a trenutno su u toku radovi na bušotini od 1.100 metara, gde se očekuje termalna voda od 63 stepena, kapaciteta 30 litara u sekundi.

Kako je eKapija već pisala, ovaj projekat najavljuje se kao najveći akva park u Srbiji, sa luksuznim hotelom, velnes i spa centrom, apartmanskim pansionima, zatvorenim i otvorenim bazenima, terenima za fudbal sa veštačkom i prirodnom trafom, po dva košarška, odbojkaška i teniska terena, terenima za odbojku na pesku i mini golf, teretanom, dečjim parkom na otvorenom i igraonicama u objektu, autokampom, letnjom pozornicom i parkingom.

Akva park će imati 12 bazena - 5 zatvorenih ispod jedinstvene kupole i 7 bazena na otvorenom. Spoljašnji bazeni planirani su kao mala jezera, dok će unutrađnji imati tobogane.

Hotel Panonske terme prostiraće se na 14.000 m2, imaće 4 sprata sa 110 soba i apartmana sa pogledom na akva park, dva restorana, barove i tri multifunkcionalne kongresne sale. Na krovu hotela nalaziće se krovna terasa sa restoranom i pogledom na Panonsku ravnicu.

(Foto: Vladimir Gak/ Instagram)
Realizacija projekta planirana je u tri faze.

U prvoj, koja će trajati 30 meseci gradiće se akva park, zatvoreni bazeni pod kupolom površine 1.400 m2 i dva otvorena bazena površine700 m2 i deo hotela sa 40 soba.

U drugoj fazi u periodu od 18 meseci gradiće se dodatnih 5 otvorenih bazena na 1.000 m2 i dogradnja hotela sa još 70 soba.

Treća faza obuhvatiće apartmanske paviljone, auto kamp, letnju pozornicu i sportske terene. Kompleks će uposliti 140 radnika, a moći će da primi od 2.000 do 3.000 kupača dnevno.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.