NavMenu

Šta Grad Leskovac planira od tendera - Obnova Dečjeg dispanzera, "Osmospratnice" i izgradnja pijace

Izvor: Južne vesti Petak, 19.01.2024. 14:13
Komentari
Podeli
Pijaca u Leskovcu - budući izgled (Foto: Grad Leskovac)Pijaca u Leskovcu - budući izgled
Tender za dugonajavljivanu rekonstrukciju i dogradnju Dečjeg dispanzera u Leskovcu, procenjen na skoro 500 miliona dinara, najvredniji je koji planira Grad Leskovac da raspiše u ovoj godini, prema prvoj verziji Plana javnih nabavki za 2024. godini. U planu je i rekonstrukcija zgrade "Osmospratnice", Osnovne škole u Predejanu i Trgovinsko-ugostiteljske škole, kao i izgradnja pijace.

Dugo se najavljuje i obećava obnova Dečijeg dispanzera, pa je tako i početkom prošle godine bilo reči da će se na tome raditi i da je pitanje trenutka. Međutim, to se nije dogodilo, a tada je tadašnji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao da je razlog što se na to čeka jer je neophodno naći adekvatan proostor tokom renoviranja. Sada je to u planu nabavki, ali ostaje da se vidi da li će tender biti raspisan u drugom kvartalu, kako je planirano.

I rekonstrukcija škole "Aca Sinadinović" u Predejanu se dugo najavljuje, a sada je u planu nabavki navedeno da će za nju biti izdvojeno nešto više od 377 miliona dinara. Radiće se i na rekonstrukciji i dogradnji vrtića u Bratmilovcu i za to se planira 50 miliona, dok će energetska sanacija i obnova Trgovinsko-ugostiteljske škole, prema proceni, biti plaćena oko 155 miliona dinara.

Zgrada Doma privrede, popularna "Osmospratnica", dobiće novi izgled, jer je za njenu rekonstrukciju planirano 100 miliona dinara.

Planira se i uređenje površine na kojoj se nalazila stara autobuska stanica, gde je ranije najavljeno da će biti izgrađen dečji park. U planovima za javnu nabavku je i druga faza izgradnje pijace u Ulici kralja Petra Prvog, a procenjena je na nešto više od 57 miliona. Kako je krajem prošle godine najavio Goran Cvetanović, planirano je da se izgradi 108 lokala koji su kiosci, a ne tezge, koji će imati i prostor za skladište i cilj je da se sve završi do kraja 2024. godine.

Ne odustaju iz grada od izgradnje pilona na centralnom gradskom trgu, iako su propala već tri tendera za izbor izvođača jer nije bilo zainteresovanih firmi.

Planiraju se i rekonstrukcije nekih ulica, uvođenje vodovodne mreže u nekim selima, radovi na parternom uređenju u dvorištu Hrama Svetog Simeona Mirotočivog i drugi radovi.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.