NavMenu

Sve veće interesovanje za ulaganje u obnovljive izvore - Osim projekta Solari, EPCG planira izgradnju nekoliko velikih solarnih elektrana

Izvor: Mina Utorak, 28.11.2023. 16:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Bru-nO)Ilustracija
Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela, osima razvoja projekta Solari, Elektroprivreda planira i gradnju velikih solarnih elektrana na više lokacija.

Ona je na Sajmu energetike u Beogradu, koji je počeo danas, kazala da stručnim upravljanjem to preduzeće može funkcionisati nezavisno i profitabilno na domaćem i stranom tržištu.

- Ovo je sjajna prilika da predstavimo naš rad, viziju i spremnost da postanemo konkurentna firma u oblasti energetike, ne samo u Crnoj Gori, već i šire - navela je Saveljić u saopštenju.

Ona je rekla da EPCG Solar gradnja raspolaže profesionalnom ekipom inženjera, montera i električara, kadrih da sprovode ne samo projekte Solari, koje je vizionarski pokrenulo rukovodstvo Elektroprivrede, već i komercijalne projekte koji će se realizovati u vremenu koje dolazi.

- Započeli smo promjenu organizacije i finansijskog modela poslovanja preduzeća, te ćemo ubrzo povećati profit i temeljno uspostaviti dugotrajnu finansijsku održivost. Vjerujemo u zelenu energiju i vrijedno radimo da pokažemo da u oblasti energetike Crna Gora može da bude među najboljima u regionu - rekla je Saveljić.

Iz EPCG Solar gradnje saopšteno je da se važnost značaja predstavljanja te mlade firme, kćerke kompanije Elektroprivrede, ogleda u čvrstoj viziji da bude jedno od najuspješnijih preduzeća u oblasti energetike, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu i šire.

Posjetiocima Sajma, koji traje do četvrtka, predstavljena je realizacija projekta Solari 3000+ i 500+ i planovi EPCG Solar gradnje za naredni period, kao i platforme preko kojih je moguće ostvariti kontakt radi eventualne saradnje.

- Rezultati projekta Solari 3000+ i 500+ već su mjerljivi, jer su građani u Crnoj Gori dobili priliku da kroz povoljan aranžman sa EPCG postanu i sami proizvođači električne energije, čime su postali potpuno nezavisni od eventualnih promjena cijena električne energije na tržištu i ostvarili ogromne uštede na računu za struju - navodi se u saopštenju.

Elektroprivreda je planirala brojne projekte iz oblasti solarne energije, kao što su nastavak masovne ugradnje solarnih panela - Solari 5000+ i 10000+, ali i konstrukciju velikih solarnih elektrana na jezeru Slano, na branama Slanog i Vrtca, te na obali Krupca, na Briskoj Gori, Vilusima i Dragalju, a što će njihove stručne ekipe biti kadre realizovati u narednim godinama.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.