NavMenu

Podrška Alumil kompanije prilikom projektovanja velikih zasečenih staklenih površina u cilju postizanja energetske efikasnosti objekta (VIDEO)

Izvor: eKapija+ Ponedeljak, 27.11.2023. 14:19
Komentari
Podeli
Studio Revolution Architects bio je zadužen za projektovanje hotela Crni vrh na Divčibarama. Reč je o multifunkcionalnom ugostiteljskom objektu, koji odgovara potrebama sportista i turista. Inovativnog je dizajna i forme. Energetski je efikasan zahvaljujući savremenim materijalima.

- Crni vrh je postao reper za ugostiteljstvo i hotelijerstvo u ovom delu Srbije i podstakao je dalji razvoj turizma na Divčibarama. Ovo je specifičan projekat, zbog toga što sam ga radio za svoje prijatelje i ušao sam srcem u taj posao - kaže Jugoslav Jugović, jedan od vlasnika studija Revolution Architects.

Specifičnost za ovaj hotel je što je investitor imao svest o energetskoj efikasnosti, pa su pre šest godina urađene geotermalne buštotine. Na objektu postoji 25 sondi, kao i solarni paneli na krovu fiskulturne sale, što zajedno čini celovit sistem koji pruža viši stepen energetske efikasnosti.

- Imali smo apsolutnu podršku Alumila, kada je reč o građevinskim delovima, kao što je stolarija na najvišem nivou, da sve ono što smo zamislili i sprovedemo u delo i čak i da neke velike staklene površine učinimo energetski efikasnim - ističe Jugović.

Iako je možda najmanji objekat u sklopu kompleksa hotela, restoran 4 sa staklenim fasadama bio je vrlo izazovan.

- Imamo zasečene staklene površine na kojima sam ja insistirao i Alumil me je ispratio svojom tehničkom podrškom, savetima i detaljima, a moram da pohvalim i izvođača koji nije odustao u tom procesu - kaže Jugović.

Mnogo više detalja pogledajte u videu:

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.