NavMenu

Solarni paneli za sve fakultete Univerziteta u Novom Sadu

Izvor: vojvodinauzivo.rs Petak, 24.11.2023. 11:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Solarimo)Ilustracija
Grad Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji će imati fotonaponske sisteme na visokim školama i objektima koji su u sastavu Univerziteta ovog grada.

Početkom ovog meseca Pokrajinska vlada opredelila je sredstva u iznosu od 105 miliona dinara, za izgradnju solarnih panela snage 50 kW na ukupno 13 objekata visokih škola i objektima koji su u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, a to su:

Filozofski fakultet, Poljoprivredni fakultet, Pravni fakultet, Tehnološki fakultet, Fakultet tehničkih nauka, Medicinski fakultet, Centar za sport Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Visoka tehnička škola strukovnih studija, Ekonomski fakultet – Subotica, Tehnički fakultet Mihajlo Pupin – Zrenjanin, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum"– Sremska Mitrovica, Pedagoški fakultet – Sombor, Učiteljski fakultet – Subotica.

Takođe, 2024. godine će preostalih 6 obrazovnih ustanova dobiti solarne panele među kojima su: Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, zgrada Univerziteta Novi Sad, Prirodno-matematički fakultet, Akademija umetnosti, Građevinski fakultet i Institut BioSens.

Sredstva su obezbeđena putem javnog konkursa za finansiranje opreme i izgradnje sistema za proizvodnju električne energije u solarnim fotonaponskim panelima u obrazovnim ustanovama.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.