NavMenu

IT-Home - Pametna, održiva i isplativa rešenja za komfornu budućnost

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.11.2023. 08:08
Komentari
Podeli
(Foto: IT-Home)
Solarna energija je zelena, obnovljiva i isplativa - stvara značajne dugoročne uštede na računima za električnu energiju i smanjuje zavisnost od električne mreže, podiže cenu nekretnine i štiti životnu sredinu.

Kompanija IT-Home iz Vranja uspešno izvodi projekte u oblasti solarnih tehnologija, kao jedna od prvih kompanija koja je počela primenu solarnih sistema i pružanje rešenja za bolju energetsku efikasnost na teritoriji južne Srbije.

Posluje sa više svetskih poznatih proizvođača solarnih panela i opreme, a ovlašćeni je distributer poznate IT kompanije Comtrade Distribution koja na prostorima Jugoistočne Evrope posluje više od 30 godina.

(Foto: IT-Home)

IT-Home nudi On-grid rešenja - solarne elektrane za proizvodnju i prodaju električne energije, Off-grid - nezavisne solarne sisteme za proizvodnju i uštedu električne energije, kao i solarne sisteme i pumpe za navodnjavanje i dopunu rezervoara vodom, za bolji prinos.

Stručnjaci kompanije rade sa klijentima počevši od planiranja, projektovanja i savetovanja, pa do montaže solarne elektrane i puštanja u rad.

(Foto: IT-Home)

Neke od brojnih referenci kompanije IT-Home uključuju On-grid elektranu snage 20 kW u Srednjoj Ekonomskoj školi Pirot i On-grid elektranu snage 30 kW na krovu JP Komunalac Pirot, obe u saradnji sa pirotskom firmom Elektrosvet, zatim, elektranu od 120 kW za firmu Voće promet iz Vranja, Off-grid sisteme od 5 kW na Palićkom jezeru, jezeru Perućac, u Bujanovcu, Lazarevcu...

(Foto: IT-Home)


IT-Home Smarthome sistem

IT-Home klijentima nudi i Smarthome rešenja. Integrisana kućna automatizacija na jednostavan način okuplja sve električne sisteme tako da korisnik ima potpunu kontrolu.

IT-Homes Smarthome sistem uključuje pametno osvetljenje, inteligentne funkcije automatski predviđaju potrebe korisnika za sobnom temperaturom, upravljanjem senkama, sistemima grejanja ili hlađenja, a na raspolaganju je i detaljna istorija potrošnje energije.

Sistem nudi i intuitivan pristup beskrajnim audio i video opcijama.

Obezbeđivanje doma takođe je dostupno jednim pritiskom na dugme – pametni IT-Home sistem će ugasiti svetla, osigurati da je garaža zatvorena, vrata zaključana i da je sigurnosni sistem aktiviran, a upravljanje i upozorenja su dostupni bilo da ste kod kuće ili hiljadu milja daleko.

Integracija smart home sistema moguća je u već izgrađene objekte, objekte novogradnje i kancelarije. IT-Home pruža usluge instalacije svih tehničkih bezbednosnih sistema, uz prethodno planiranje i projektovanje, kao i besplatne savete.

Za sve sisteme tehničke zaštite kompanija poseduje licence.


Novo iskustvo punjena električnih vozila

Novina u ponudi firme IT-Home su Telto punjači za električna vozila kompanije Teltonika Energy iz Litvanije.
Ova kompanija razvija inovativna rešenja za punjenje električnih vozila koja omogućavaju efikasniju i održiviju vožnju, efektivno doprinoseći smanjenju emisije CO2.

Rešenje za punjenje električnih vozila koje dolazi uz trogodišnju garanciju kombinuje funkcionalnost, vrhunski izgled, visokokvalitetnu izradu i pametne funkcije punjenja, štedeći vreme i novac.

Brzo i lako se instalira, bez ikakvih dodatnih koraka i kompatibilan je sa svakim električnim vozilom i Plug-in (PHEV) hibridom, sada i u budućnosti.

(Foto: IT-Home)

Može da se poveže sa bilo kojim pametnim uređajem, a uz pametno upravljanje moguće je pratiti status punjača iplanirati punjenje kada je struja najjeftinija, pregledati statistiku u realnom vremenu, zaključati punjač i još mnogo toga u aplikaciji TeltoCharge.

TeltoCharge karakteriše robustan spoljni omotač i pouzdan kvalitet izrade, koji može da izdrži čak i najteže vremenske uslove. Ima IP55 i IK10 ocenu, što znači da se može bezbedno instalirati i u zatvorenom i na otvorenom.

Sa kapacitetom punjenja do 22 kV, korisnik provodi manje vremena čekajući da se vozilo napuni, a više uživa u vožnji. Dinamička LED svetla pokazuju snagu, povezanost i status punjenja, a brza i laka autorizacija punjenja moguća je pomoću NFC kartice.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.