NavMenu

Sistem eFaktura se seli na klaud - U planu i poluautomatsko popunjavanje PDV prijave, raspisani tenderi vredni 15 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 03.10.2023. 09:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / TheAngryTeddy)Ilustracija
Ministarstvo finansija raspisalo je dva tendera za nadogradnju sistema eFaktura, koji se odnose na poluautomatsko prikupljanje podataka za elektronsko evidentiranje PDVa i na selidbu na klaud. Poslovi su procenjeni na oko 1,72 milijarde dinara ukupno, (približno 15 mil EUR).

Prvi tender podrazumeva razvijanje modula za podršku postupcima vezanim za prikupljanje podataka za elektronsko evidentiranje poreza na dodatu vrednost za korisnike SEF-a.

Modul, kako je navedeno, treba da bude razvijen i implementiran na istim tehničko tehnološkim osnovama kao i SEF, potrebno je da bude adekvatno povezan sa bazom podataka SEF-a i sa svim postojećim servisima koji su integrisani sa SEF-om. Takođe treba da poseduje mogućnost povezivanja sa eksternim sistemima koji mogu biti izvor informacija potrebnih za elektronsko evidentiranje PDV, u smislu razmene podataka.

Tender je vredan oko 497 miliona dinara, a ističe 3. novembra. O detaljima OVDE.

Drugi tender podeljen u dve poartije ima za cilj selibdu sistema eFaktura na klaud.


Prva partija odnosi se na nabavku novog centralnog modula eFaktura za klaud okruženje, nabavku modula e-otpremnica za klaud okruženje i migraciju sistema eFaktura na klaud infrastrukturu u okviru državnog data centra u Kragujevcu.

Druga partija podrazumeva obezbeđivanje odgovarajuće klaud infrastrukture za period od 18 meseci.

Ovaj posao procenjen je na 1,2 milijarde dinara.

Tender je otvoren takođe do trećeg dana sledećeg meseca, a detaljnije pogledajte OVDE.

B. P.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.