NavMenu

Monteput raspisao tendere za zakup zemljišta na autoputu - Na odmorištu Mrke gradiće se dve benzinske stanice sa dodatnim sadržajima

Izvor: eKapija Utorak, 19.09.2023. 16:26
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Ministarstvo kapitalnih investicija/Screenshot)
Preduzeće Monteput raspisalo je tendere za davanje u dugoročni zakup na 25 godina zemljište na kojem će biti izgrađene dvije benzinske stanice sa odmorištima s lijeve i desne strane na auto-putu Bar - Boljare. Parcele se nalaze u KO Mrke, na prioritetnoj dionici Smokovac - Mateševo.

- Zemljište se daje u zakup sa obavezom investicionog ulaganja - izgradnje benzinske stanice sa pratećim sadržajima, u skladu sa urbanističko-tehnničkim uslovima - navodi se u pozivu.

Preduzeće je objavilo dva odvojena poziva.

Prvi se odnosi na zakup zemljišta ukupne površine 6.030 kvadrata koje se nalazi na lokaciji odmorišta Mrke, lijeva strana iz pravca Podgorice.

Minimalna cijena zakupa za ove parcele je 60.300 EUR na godišnjem nivou.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 20. novembra do 12 sati, a otvaranje ponuda će se održati istog dana u 12.30.

Drugi poziv obuhvata zemljište koje se sastoji od više katastarskih parcela ukupnih površina 6.676 m2, a koje je locirano sa desne strane u smjeru iz Podgorice.

Minimalna cijena zakupa je 66.760 EUR na godišnjem nivou.

Rok za dostavljanje poziva je 20. novembar do 14 sati, dok će se njihovo otvaranje održati istog dana u 14.30.

Pravo učešča na tenderima imaju sva zainteresovana lica, uključujući i konzorcijume, koja otkupe tendersku dokumentaciju. Naknada za otkup dokumentacije iznosi 8.000 EUR, a rok za otkup je 30. oktobar.

Ponuđač je dužan da uplati depozit ili dostavi bankarsku garanciju ponude u iznosu od 40.000 EUR.

Obaveza ponuđača je da ponudi minimalnu cijenu zakupa traženu tenderom, ponudi najmanje 5% ostvarenog prometa po osnovu obavljanja svih djelatnosti na lokaciji, koji će uplaćivati Monteputu godišnje. Takođe, treba i da dostavi investicioni program, obezbijeđen prihvatljivom garancijom banke, u kome se precizno navode struktura i dinamika investicije, te planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.

Podsjetimo, Vlada je na poslednjoj sjednici dala saglasnost na davanje zemljišta u zakup, a iz Monteputa su naveli da je na ovoj lokaciji planirana izgradnja dvije benzinske stanice sa odmorištima s lijeve i desne strane.

- Detaljnim prostornim planom autoputa planirani su i prateći sadržaji kao što su služba prve pomoći i informacija sa službenim i javnim telefonom, prodavnica rezervnih djelova i opreme, veća javna česma i javni mokri čvor, informativno-turistički punkt, kafe u zatvorenom prostoru sa terasom, smještaj za osoblje kafea i pumpne stanice, svratište inspekcije, policije, kao i ostava materijala, alata i dr. - naveli su iz Monteputa.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.