NavMenu

Naučno-tehnološki park 2 u Novom Sadu mogao bi da ima zeleni krov i 4.000 parking mesta

Izvor: eKapija Ponedeljak, 18.09.2023. 15:10
Komentari
Podeli
Sadašnji NTP Novi Sad (Foto: Print screen / Google Earth)Sadašnji NTP Novi Sad
Prema Odluci o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Univerzitetskog kompleksa u Novom Sadu, na građevinskoj parceli broj 3657 i delu parcele broj 3659/1 KO Novi Sad II, planirana je izgradnja objekta ili objekata Fakulteta tehničkih nauka i Naučno-tehnološkog parka, u funkciji Univerziteta u Novom Sadu.

Preduslov za realizaciju je uklanjanje postojećih objekata laboratorija Mašinskog instituta Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Spratnost objekta iznosi od Po+P+G+2 do Po+P+G+7, uz mogućnost formiranja tehničkih etaža u skladu sa projektima unutrašnjih instalacija. Broj podzemnih etaža namenjenih parkiranju se ne ograničava, a potrebno je realizovati najmanje jedno parking mesto na 70 m2 bruto površine objekta. Ukupan broj potrebnih parking-mesta iznosi 4.000 za proračun maksimalnog kapaciteta prostora obuhvaćenog planom.

Ukupna nadzemna bruto površina objekata od okvirno 30.000 m2, treba da zadovolji prostorne i funkcionalne potrebe planiranih sadržaja.

Poželjno je realizovati zelene krovove na delovima objekta, a izuzetno je moguće formirati prepuste do 3 m preko regulacione linije prema Ulici dr Sime Miloševića, na etažama višim od 6 m, kako bi se postigla kompoziciona dinamika u arhitektonskom oblikovanju objekta.

Saobraćajni pristupi objektu se planiraju iz Ulica dr Sime Miloševića i dr Ilije Đuričića. Planom se predviđa pripajanje dela Ulice Veljka Petrovića parceli objekta Tehnološkog parka, za potrebe saobraćajnog pristupa objektu.

Podsetimo, ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog objekta u okviru Naučno-tehnološkog parka Novi Sad potpisan je u maju ove godine. Tada je objašnjeno kako će izgledati lamele A i B, a o tome čitajte u zasebnom tekstu.

A. K.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.