NavMenu

Nova Crnja dobija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda - Traži se projektant

Izvor: eKapija Ponedeljak, 18.09.2023. 09:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Nova Crnja raspisala je javnu nabavku usluge izrade projekta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Srpskoj Crnji.

Za postrojenje za prečićavanje otpadnih voda predviđen je prostor na KP. br. 9360 KO Srpska Crnja.

Kapacitet PPOV-a za potrebe naselja Srpska Crnja biće 5.000 ES (ekvivalent stanovnika), navedeno je u projektnom zadatku.

U objašnjenju, navodi se da je prema popisu stanovništva iz 2002. godine bilo je 4.383 stanovnika u Srpskoj Crnji, a prema prvim rezultatima popisa stanovništva, koji je sproveden 2011. godine, naselje Srpska Crnja broji 3.685 stanovnika. Merodavan broj stanovnika je 5000, dodaje se, jer prethodno naveden broj stanovnika u sebi već ima ugrađenu rezervu.

- Budući da detaljni podaci o industriji na području ovog naselja ne postoji i da su u pitanju pretežno poljoprivredne delatnosti, iz postupka dimenzionisanja PPOV-a se izuzima opterećenje industrijskim otpadnim vodama. Naselje za koja se projektuje PPOV nije administrativni centar opštine, pa se ni javne ustanove ne uzimaju u obzir - kaže se u dokumentu.

PPOV je predviđen za komunalne otpadne vode, a projektnim rešenjem treba predvideti SBR (Sequencing Batch Reactor) tehnologiju primenom savremenih dostignuća i dobre prakse iz ove oblasti.


Za potrebe projekta za građevinsku dozvolu potrebno je izvesti i geotehnička istraživanja terena i izradu Elaborata o geotehničkim uslovima izgradnje.

Vrednost posla je 8,3 miliona dinara, a tender je otvoren do 25. septembra. Detaljnije OVDE.

Mapa: Lokacija budućeg PPOV
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.