NavMenu

PKS i WWF Adria potpisali Memorandum o saradnji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.09.2023. 17:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Srbije (PKS) i WWF Adria, deo Svetske organizacije za zaštitu prirode WWF, potpisali su Memorandum o saradnji s ciljem da unaprede delovanje u privrednom i nevladinom sektoru, uvedu održivo poslovanje u svakodnevnu praksu i podignu nivo zaštite prirode na viši nivo, navedeno je na sajtu PKS-a.

- Održivi razvoj je jedan od glavnih prioriteta u radu Privredne komore Srbije. Potpisivanjem Memoranduma smo dodatno potvrdili i ozvaničili našu već dobru višegodišnju saradnju. Privreda Srbije će još snažnijom saradnjom sa WWF Adria dobiti nova znanja, iskustva i veštine kako da u svakodnevnom poslovanju primeni visoke standarde u zaštiti prirode - izjavio je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS.

Saradnja između PKS i WWF Adrie je važan korak u približavanju pojmova "zaštita životne sredine" i "privreda" i otvara vrata sistematskom pristupu za sve privredne grane Srbije.

Dok WWF ima veoma korisna znanja i alate za samoprocenu preduzeća i korporacija, PKS ima pristup sektoru čije poslovanje je moguće organizovati tako da bude održivo i u korist prirode i čoveka.

- Tokom protekle dve godine WWF i PKS imali su brojne tačke saradnje na raznim projektima i bili prepoznati od velikog broja institucija i organizacija kao bliski saradnici i zbog toga je ovaj Memorandum prirodan korak ka daljem unapređenju našeg delovanja - rekla je Nataša Kalauz, izvršna direktorka WWF Adrie.

Samo neki od usaglašenih ciljeva buduće saradnje su i zajedničko delovanje na projektima iz oblasti zaštite životne sredine, organizovanje radionica, edukacija koje se tiču održivog poslovanja, razvijanje novih programa podrške privrednom i nevladinom sektoru.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.