NavMenu

Uskoro konkurs za izradu idejnog rešenja stambeno-poslovnog kompleksa Sunčani grad

Izvor: Mina Subota, 09.09.2023. 12:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Gerd Altmann)Ilustracija
Elektroprivreda (EPCG) će, u saradnji sa Opštinom Nikšić, uskoro raspisati međunarodni konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja stambeno-poslovnog kompleksa Sunčani grad, koji bi se podigao u neposrednoj blizini EPCG Željezara Nikšić.

- Za te namjene Odbor direktora EPCG opredijelio je ukupno 120.000 EUR i zadužio menadžment Kompanije da u saradnji sa stručnim konsultantima pripremi svu potrebnu dokumentaciju - sopšteno je iz EPCG.

Izradu idejnog rješenja, kojim će se na kvalitetan način valorizovati prostor u istočnoj zoni i zoni Gračanica – sjever u okviru Prostorno-urbanističkog plana Opštine Nikšić, inicirao je predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

- Direkcija za razvoj i investicije i Direkcija za pravne poslove su, u saradnji sa stručnim konsultantima, već pripremile nacrt konkursnog zadatka koji sadrži grafički prikaz budućeg kompleksa sa katastarsko-geodetskom podlogom, kao i foto i video dokumentaciju - dodaje se u saopštenju.

Najbolje rješenje, po odluci kompetentnog žirija, koje bude pristiglo na konkurs, biće nagrađeno sa 50 hiljada EUR, za drugonagrađeni rad predviđeno je 20 hiljada, a za trećenagrađeni deset hiljada EUR.

Predviđen je i otkup još dva rada sa po 5.000 EUR.

Sredstva za konkursni fond obezbijediće EPCG.

- Učešće Opštine, kao raspisivača, treba da omogući direktno sprovođenje prvonagrađenog rada uz primjenu propisa za sprovođenje u skladu sa Memorandumom o saradnji Opštine i EPCG kojim će biti definisani i uređeni odnosi između raspisivača konkursa - objasnili su iz kompanije.

Predlog za trajanje konkursa je 90 dana.

Konkursni žiri trebalo bi da bude sastavljen od sedam članova, od kojih će dva biti stranci s obzirom na međunarodni karakter konkursa.

Predviđena su i dva stručna izvjestioca konkursa, kao odgovorno lice zaduženo za administrativne potrebe konkursa.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.