NavMenu

Počinju pripreme za izgradnju naftovoda do Mađarske - Ministarka sa predstavnicima Transnafte o izradi planske i tehničke dokumentacije

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.08.2023. 13:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Kodda)Ilustracija
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je sa vršiocem dužnosti direktora Transnafte Bogdanom Kuzmanovićem o pripremama za izgradnju naftovoda Srbija–Mađarska.

Sa predstavnicima Transnafte koja će biti investitor na ovom projektu, razgovarano je o narednim koracima koji su planirani u vezi sa njegovom realizacijom, a tiču se pre svega izrade planske i tehničke dokumentacije, saopšteno je iz Vlade.

Takođe, bilo je reči i o drugim projektima važnim za povećanje kapaciteta za skladištenje nafte i naftnih derivata.

Đedović je tom prilikom podsetila na to da je, ubrzo nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju o izgradnji naftovoda sa Mađarskom, formirana posebna radna grupa za ovaj projekat, čime se praktično krenulo u njegovu realizaciju.

Prema njenim rečima, cilj je da se izgradnjom ovog naftovoda dobije još jedan pravac snabdevanja sirovom naftom, kao što već postoji kada je u pitanju prirodni gas, a time će se postići veća sigurnost snabdevanja domaće rafinerije, a time i našeg tržišta.

Ministarka je napomenula da je Polaznim osnovama plana razvoja energetske infrastrukture i mera energetske efikasnosti za period do 2028. sa projekcijama do 2030. godine, koji je usvojila Vlada Srbije, izgradnja naftovoda Srbija–Mađarska prepoznata kao jedan od prioritetnih projekata.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.