NavMenu

Kruševac dobija naučno-tehnološki park - Ukupna investicija zajedno sa opremom 16,5 mil EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 18.06.2023. 11:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: motorangel/shutterstock.com)Ilustracija
U Kruševcu je u planu izgradnja naučno-tehnološkog parka, odnosno prve zgrade ovog kompleksa koji će zauzeti površinu od 1,6 ha, a ukupna investicija sa opremom iznosi 16,5 mil EUR.

- NTP će biti lociran na lokaciji bivše upravne zgrade HI Župa u Dedini. Zauzeće površinu od 1,6 ha, na kojoj će se nalaziti glavna zgrada, konferencijske sale i 39 poslovnih modula namenjenih za rad tehnološko i istraživački orijentisanih kompanija za preko 200 korisnika. U drugom delu je planirano 14 proizvodnih modula od po 280 m2. Ukupna površina hala je oko 4.000 m2 - navodi se na zvaničnom gradskom portalu.

Primerka Ana Brnabić je prilikom potpisivanja sporazuma naglasila da se, kada je reč o NTP u Čačku i Nišu, radi o fazi dva, odnosno izgradnji drugih zgrada, dok bi se u Kruševcu gradila nova, prva zgrada naučno-tehnološkog parka.

Vlada Srbije je nedavno potpisala ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o zajmu u iznosu od 80 mil EUR, od čega je 70 mil EUR namenjeno za dodatnu izgradnju naučno-tehnoloških parkova.

Premijerka je naglasila da bi ovim investicijama trebalo da se pomogne da mladi visokoobrazovani ljudi ostanu u svojim mestima i da IKT sektor, kao najbrže rastući u Srbiji, nastavi da se razvija.
NTP Kruševac (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.