NavMenu

PlanRadar predstavio inovativna rešenja za digitalizaciju građevinske industrije na događaju u Beogradu

Izvor: Promo Utorak, 13.06.2023. 11:52
Komentari
Podeli

(Foto: PlanRadar)
Beograd, 7. jun 2023. - PlanRadar, vodeća platforma za izgradnju, menadžment i upravljanje nekretninama, uspešno je okupila vodeće stručnjake iz građevinske industrije i industrije nekretnina kako bi diskutovali o digitalizaciji na projektima u Srbiji.

PlanRadar je austrijska firma koja posluje na tržištu Srbije već pet godina i pruža softversko rešenje za praćenje građevinskih radova, održavanje nekretnina, kao i za upravljanje procesima, odgovornostima i budžetima svih uključenih strana.

Događaj je otpočeo uvodnim obraćanjem inženjera Bojana Petkovića, direktora za srednju i istočnu Evropu PlanRadar-a, koji je predstavio razvoj digitalizacije građevinske industrije u proteklih pet godina, promene na tržištu i uporedio stanje sa drugim zemljama u Evropi.

- Primetili smo da tržište izuzetno dobro reaguje, jer je potreba za digitalizacijom veoma vidna i ponosni smo da smo lideri u ovoj oblasti - izjavio je Petković.

Počasni gost je bila kompanija Delta Real Estate, regionalni lider sa ukupnom investicijom od 800 miliona evra i bogatim portfoliom u oblasti razvoja stambenih, poslovnih i komercijalnih nekretnina, koja je istovremeno i dugogodišnji korisnik ovog inovativnog rešenja za svoje projekte i procese. Predstavnici Delta Real Estate tima, Darija Raščanin, menadžer projektovanja i izgradnje, i Nemanja Rajković, koordinator tehničkog održavanja, su na primerima tri projekta pokazali kako koriste PlanRadar u svom svakodnevnom radu i predstavili različite prednosti i mogućnosti koje pruža.

Uvodnu reč počela je Darija otvarajući diskusiju svojim uvidima.

- Razlog liderske pozicije na tržištu Delta Real Estate-a, pored stručnosti tima jeste upravo težnja ka inovativnosti i unapređivanju, a kao pioniri u saradnji sa PlanRadarom, uspešno smo implementirali digitalizaciju u sve faze projektovanja, izgradnje i održavanja objekata.

(Foto: PlanRadar)

Na primerima rekonstrukcije hotela Indigo, izgradnje i održavanja poslovnog prostora Delta House-a, kao i trenutne rekonstrukcije Sava Centra, govornici su prikazali postepeno povećanje upotrebe i implementaciju PlanRadar platforme u različitim fazama projekata.

- Najveća prednost platforme je ušteda vremena, kao i pojednostavljenje i unapređenje postojećih procesa. Sa mobilnim telefonom u rukama i naznakama direktno na nacrtu, možemo brzo da obiđemo gradilišta i objekte i unesemo sve potrebne podatke za naš rad - istakao je Rajković.

Zaključnu reč je održao Antonio Radovčić, regionalni direktor za jugoistočnu Evropu PlanRadar-a, fokusirajući se pretežno na najnovije funkcionalnosti platforme. On je izdvojio funkcije vremenskog plana projekta (gantogram), mogućnost tehnoloških integracija sa drugim vodećim softverima, kao i upotrebu QR kodova i NFC oznaka za beleženje informacija na lokacijama.

Radovčić je naglasio:

- Naša ekspertiza se ne zasniva samo na funkcionalnostima platforme i njenim mogućnostima, već i na našem iskustvu u procesima u industriji, koje smo stekli kroz višegodišnju saradnju sa stotinama firmi iz različitih industrija. Na taj način, naša uloga se ogleda i u pružanju konsultantskih usluga i implementaciji najboljih procesa, a ne samo u implementaciji PlanRadar platforme.

Ovaj događaj je pružio jedinstvenu priliku za umrežavanje sa vodećim stručnjacima iz sektora građevinarstva i nekretnina. Na primeru digitalizacije u ovim oblastima, učesnici su imali priliku da uvide različit stepen spremnosti firmi da idu u pravcu digitalizacije, kao i izazove sa kojima se suočavaju i kako ih prevazići.

Za više informacija o PlanRadar-u, posetite njihovu zvaničnu veb stranicu na www.planradar.com.


O PlanRadar-u:

PlanRadar je nagrađivana digitalna SaaS platforma za upravljanje dokumentacijom, zadacima i komunikaciju u građevinskim i nekretninskim projektima. Platforma posluje širom sveta i trenutno je dostupna u više od 65 zemalja. PlanRadar digitalizuje sve procese i komunikaciju u industriji nekretnina i građevinarstvu i povezuje sve zainteresovane strane na projektu pružajući pristup vrednim podacima projekta, omogućavajući timovima da poboljšaju kvalitet, smanje troškove i brže realizuju radove u realnom vremenu. Jednostavna za korišćenje, platforma pruža dodatnu vrednost svakom učesniku u životnom ciklusu objekta, od izvođača radova i inženjera do menadžera nekretnina i vlasnika, sa fleksibilnim mogućnostima prilagođenim svim veličinama kompanija i procesima. Danas, preko 120.000 profesionalaca koristi PlanRadar za praćenje, povezivanje i rešavanje problema na gradilištu i van njega. PlanRadar je trenutno dostupan na 20 jezika i može se koristiti na svim IOS, Windows i Android uređajima. Sa sedištem u Beču, Austrija, PlanRadar ima 16 kancelarija širom sveta. U Srbiji PlanRadar je uspostavio partnerstva sa vodećim kompanijama, uključujući Delta Real Estate, Mašinoprojekt Kopring, Struktura Concept, Euro Bravo i druge. Za više informacija, posetite www.planradar.com.


Fotogalerija
PlanRadar
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.