NavMenu

Održivo poslovanje po ESG principima - IV regionalna konferencija "Rizici novog doba: održivost i izdržljivost" 1. juna u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 12.05.2023. 14:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / MariSmithPix)Ilustracija
IV regionalna konferencija "Rizici novog doba: održivost i izdržljivost" biće održana 1. juna 2023. sa početkom u 9.30 sati u hotelu Hyatt u Beogradu, najavili su organizatori.

Konferenciju organizuje platforma Be Risk Protected koju su pokrenuli portali Sve o osiguranju i Sve o novcu, a tema je održivo poslovanje po ESG principima, da li je izvodljivo u sadašnjim globalnim okolnostima, i kada će postati neophodno i u Srbiji.

Briga o prirodi, ljudima i visoki standardi u upravljanju (ESG - Environmental, Social, Governance) uskoro će biti uslov za opstanak svakog preduzeća:
- evropska regulativa najavljuje zabranu poslovanja sa preduzećima koja ne posluju po ESG principima,
- ozbiljni investitori već duže vreme izbegavaju ulaganje u preduzeća koja ne posluju po ESG principima, jer ih procenjuju kao neisplativa na duži rok,
- mlađe generacije već sada sve više obraćaju pažnju na to kako se kompanije odnose prema prirodi i prema zajednici, kada biraju od koga će kupiti proizvod ili uslugu.

Istovremeno, poslovanje u sadašnjim globalnim okolnostima nosi brojne rizike zbog kojih se mnoga preduzeća bore za opstanak, pa im nove obaveze predstavljaju dodatno opterećenje.

Pritom, globalna ekonomska kriza dodatno podstiče i rast sajber opasnosti, koje su već drugu godinu zaredom prve na listi poslovnih rizika.

Kako u svemu tome da se snađu poslodavci, i kako da sačuvaju mentalno zdravlje zaposlenih, koja je vrednost potencijalnih opasnosti, kakva je preventive moguća i koje su mogućnosti nadoknade štete, potražiće se odgovori od učesnika ove konferencije.

Konferenciju otvara viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović uvodnim izlaganjem, a zatim sledi uvodno izlaganje Jelene Manić Petronikolos, rukovoditeljke Centra za integraciju Ciljeva održivog razvoja – UNDP.
Među učesnicima su predstavnici Udruženja banaka Srbije, Nacionalnog CERT-a, kompanija Bambi, A1, Marsh Mclennan, Horvath Adria, UNIQA, DDOR, Wiener Stadtische osiguranje, Abstract, advokatske kancelarije Vuković&Partners i TSG, investitor Vladimir Đukanović ("srpski vuk sa Volstrita"), Nevena Čalovska Hercog, dr sc med, psihijatar i psihoterapeut, AMS Consulting i drugi.


eKapija je jedan o medijskih partnera konferencije.

Više informacija o programu i mogućnostima prisustvovanja možete pronaći na linku
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.