NavMenu

Tematski bilten "Brzo. Pouzdano. Logi(sti)čno." 25. maja na eKapiji

Izvor: eKapija Sreda, 10.05.2023. 08:42
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Između dve krize logistika je imala tri godine da se prilagodi "novom normalnom". I to je uradila odlično - lanci nisu prekinuti uprkos svim preprekama poput kašnjenja i povećanih troškova, jer protok robe, jednostavno, nikada ne staje.

Međutim, u promenljivom okruženju, lanci snabdevanja zahtevaju nova rešenja koja povećavaju otpornost na izazove Logistike 4.0. Ova godina će definitivno biti godina digitalne transformacije u sektoru logistike. Digitalizacija je rastući trend u industriji koja će morati da osmisli nove strategije distribucije i logistike uz pomoć SaS softverskih rešenja za automatizaciju procesa i alata za povećanje efikasnosti ruta.

Tu je i novi trend "zelene logistike", koji nameće smanjenje uticaja na životnu sredinu uz redukovanje emisija CO2, očuvanje resursa i tretman otpada, a koji se, opet, kroz korišćenje e-vozila, nearshoring i obazrivo korišćenje energije oslanja na nove tehnologije i digitalizaciju.

Stoga će se tematski bilten "Brzo. Pouzdano. Logi(sti)čno)." između ostalog baviti i novim tehnološkim rešenjima za smanjenje troškova i povećanje efikasnosti i konkurentnosti, uz nezaobilaznu brigu o klimatskim promenama – rečju, svim onim što industriju čeka u ovoj godini.

Predstavnici relevantnih institucija i kompanija govoriće o poslovnim izazovima i inovativnim rešenjima za prevazilaženje prepreka u sektoru transporta i logistike, kao i o načinima da očuvaju životnu sredinu.


Tematski bilten "Brzo. Pouzdano. Logi(sti)čno)." idealno je mesto da preporučite svoju firmu, usluge ili rešenja koja mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih tematskih biltena pročitajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.