NavMenu

Kineska kompanija Haitian International u Rumi počela gradnju fabričkog kompleksa od 250.000 m2 - Start proizvodnje 2025. godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.05.2023. 15:59
Komentari
Podeli
Budući kompleks u Rumi (Foto: Haitian International)Budući kompleks u Rumi
Kineska kompanija Haitian International planira da proširi proizvodnju i logističku mrežu u Evropi izgradnjom savremenog postrojenja površine 250.000 m2 u Rumi. Početak proizvodnje očekuje se u prvom kvartalu 2025. godine, saopštila je ova kompanija.

Kamen temeljac položen je 20. aprila, a očekuje se da građevinski radovi počnu na jesen. Faza 1 će obuhvatiti izgradnju 161.000 kvadratnih metara, uključujući halu A od 59.000 kvadratnih metara, kao i kancelarijski prostor i zgradu za zaposlene sa internom kantinom. Prema sadašnjem planu, planirano je da postrojenje počne da radi 2025. godine.

- Sa ovom investicijom u centru Balkanskog poluostrva, Haitian International postavlja još jednu prekretnicu u svojoj globalnoj strategiji. To uključuje izgradnju nove infrastrukture i lokacije za jačanje međunarodne konkurentnosti na duži rok. Kompanija takođe želi da bude otpornija na krizu, pre svega na rastuće troškove transporta i zagušenja logistike - navode iz kompanije.

Kako je ranije najavljeno, kompanija Haitian Machinery u Rumi će graditi fabrički kompleks za proizvodnju industrijskih injekcionih mašina i mašina za sečenje i livenje, a u planu je proizvodnja od ukupno 250 mašina godišnje, vidi se iz idejnog rešenja projekta koje je izradio beogradski Mašinoprojekt kopring.

Vlasnik kompanije koja je registrovana u Rumi u aprilu prošle godine je kineski Haitian Plastics Machinery Group, koji je proletos sa Opštinom potpisao ugovor o prodaji zemljišta.

Ova kineska grupacija, najveći svetski proizvođač mašina za brizganje pod pritiskom, najavila je tada da će u fabriku uložiti 100 mil USD i da će u Rumu dovesti četiri industrije - proizvodnju mašina za brizganje, cnc mašina, mašina za livenje pod pritiskom i automatizaciju.

- Ruma je idealna lokacija za nas, da možemo da direktno snabdevamo našim "mars" i "jupiter" mašinama naše klijente u Istočnoj Evropi i na Bliskom istoku. U Srbiji smo već izgradili veliku bazu, za koje će novi centar da omogući bolju uslugu – rekao je Sun Jiming, izvršni direktor Haitian International Germany.

Zhang Bin, zamenik generalnog direktora Haitian grupe dodao je da će biti omogućena veoma efikasna sinergija cele proizvodnje i pratećih usluga, od Haitian Smart Solutions rešenja za automatizaciju, MES sisteme ili individualne proizvodne sisteme.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.