NavMenu

Sunce beton - Kamioni koji čuvaju životnu sredinu

Izvor: eKapija Petak, 19.05.2023. 08:13
Komentari
Podeli

(Foto: Sunce beton)
Cilj održivog transporta je da obezbedi da naši transportni sistemi zadovoljavaju ekonomske, društvene i ekološke potrebe društva, uz minimiziranje njihovih nepoželjnih uticaja na privredu, društvo i životnu sredinu. Transport je odigrao važnu ulogu tokom evolucije čoveka. Rast transportnih aktivnosti povećava pritisak na prirodne resurse i društvo. Emisije gasova staklene bašte, zagađivači vazduha i buka iz transporta utiču na klimu, životnu sredinu i zdravlje ljudi. Pored toga, povećanje potrošnje energije od strane sektora saobraćaja zahteva više resursa. Štaviše, saobraćajna infrastruktura u velikoj meri fragmentira pejzaže i ekosisteme. Naš cilj je da poslujemo u skladu sa ekološkim principima.

Kompanija Sunce beton, koja od 2019. godine posluje na teritoriji Republike Srbije, proizvodi i isporučuje svež beton. Transport betona obavlja pomoću 20 miksera kapaciteta 10 m3, a za ispumpavanje betona koristi 5 autopumpi sa dužinama "strela" do 47 metara. Kamioni koji isporučuju beton pokreću se na komprimovani prirodni gas - metan (CNG), čime se značajno smanjuje štetni uticaj na životnu sredinu. Vozni park čine Scania kamioni, čiji motori poseduju isključivo SCR tehnologiju koja manje zagađuje životnu sredinu, i imaju manju potrošnju goriva, koja ne umanjuje snagu motora.

Jedan od postulata kompanije Sunce beton je održivo poslovanje uz najviše društvene, etičke i ekološke standarde. S druge strane, kompanija je stekla kredibilitet na osnovu znanja, sposobnosti, kvaliteta, razvoja proizvoda i usluga.

Uz unapređenu tehnologiju motora, smanjen otpor vazduha i kotrljanja, kamioni Scania doprinose neuporedivo ekonomičnijoj potrošnji goriva i postizanju najvećeg smanjenja emisije ugljenika. Ovo je jedan od razloga zašto se kompanija Sunce beton opredelila za modele sa ovim performansama.

(Foto: Sunce beton)

Svež beton ima vrlo kompleksan proces proizvodnje, jasno definisane proporcije i način doziranja, i neophodan je stručni kadar koji radi na poslovima proizvodnje i transporta kako bi se pravilno pripremile finalne smese i njegove isporuke do krajnjeg korisnika. U ovom trenutku pogon poseduje 2 betonske baze kapaciteta 250 m3 na sat, koje zadovoljavaju potrebe izuzetno velikih projekata. U 2022. godini Sunce beton je izvršio isporuku 90.000 metara kubnih svežeg betona na 38 gradilišta. Prema strategiji, u narednom periodu će doći do udvostručavanja isporuke, jer je tržište prepoznalo kvalitet, tačnost, preciznost i pouzdanost, koji su u građevinskom segmentu najvažniji.

Radi postizanja visokog nivoa kvaliteta, kontrolu ulaznih komponenti i gotovog betona vrši Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Ovo je bio pravi put, kako bi partneri bili sigurni kakav proizvod dobijaju, što je velika prednost za krajnjeg korisnika. Održivo poslovanje, ekonomični kamioni sa smanjenim uticajem na životnu sredinu i kvalitet proizvoda kompaniju Sunce beton svrstavaju u kategoriju partnera budućnosti.

Sve tekstove iz tematskog biltena pogledajte OVDE.


Fotogalerija
Sunce beton
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.