NavMenu

Kineski PowerChina Resources investira u vetropark Vetrozelena kompanije CWP Europe

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.04.2023. 15:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eKapija/ Z.Lončar)Ilustracija
CWP Europe i PowerChina Resources sutra će u hotelu Crowne Plaza potpisati ugovor povodom investicije kineske kompanije u vetroelektranu Vetrozelena.

Ispred kompanije PowerChina Resources ugovor će potpisati izvršni potpredsednik kompanije He Shiyou, dok će ispred kompanije CWP Europe potpisnik biti CEO Dimitar Enchev, uz prisustvo predsednika kompanije PowerChina International Ji Xiaoyong, ambasadorke Kine u Beogradu Čen Bo i pomoćnice ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu rudarstva i energetike Jovane Joksimović.

Vetroelektrana Vetrozelena je projekat obnovljive energije koji kompanija CWP Europe razvija na teritoriji grada Pančeva. To je drugi takav projekat koji CWP razvija u Srbiji, sa planiranom instalisanom snagom od 300 MW i 48 vetrogeneratora.

Ulaganjem u projekat vetroelektrane Vetrozelena stiču se novi uslovi za dalji razvoj čistih energija u Srbiji, smanjenje zagađenja i očuvanje životne sredine, navedeno je u najavi događaja.

Dve kompanije su u jedinstvenoj poziciji da primene globalno znanje i specifično regionalno iskustvo udruživanjem po prvi put na srpskom tržištu.

CWP EUROPE je vodeća kompanija za razvoj projekata obnovljivih izvora energije u jugoistočnoj Evropi. Tokom proteklih 15 godina kompanija CWP je ulagala u održivi razvoj i energetsku tranziciju u regionu i već je uspešno razvila neke od najvećih vetroparkova regionu, kao što je najveći vetropark u Evropi - projekat Fântânele-Cogealac od 600 MW u Rumuniji.

Trenutno razvija preko 6 GW kapaciteta obnovljive energije u Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji, Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Moldaviji i Ukrajini.

PowerChina Resources LTD. je platformska kompanija specijalizovana za međunarodne investicione poslove Power Construction Corporation of China Ltd., osnovana 2012. godine u Pekingu. Trenutno poseduje i vodi 23 investiciona projekta sa ukupnim globalnim kapacitetotm od 5333.5MW. Ukupna imovina u 2022. godini iznosila je 60 milijardi juana (8,3 mlrd EUR).
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.