NavMenu

Upravna zgrada kompanije ENERGY NET u Novom Sadu je jedinstven primer energetske efikasnosti

Izvor: eKapija Utorak, 16.05.2023. 10:05
Komentari
Podeli

(Foto: Energy Net)
Kompanija ENERGY NET više od 30 godina obezbeđuje i sprovodi rešenja za hlađenje, grejanje i ventilaciju, kao i za uređenje prostora, vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom. U tom duhu izgrađena je i upravna zgrada kompanije ENERGY NET u Novom Sadu, kao jedinstven primer energetski efikasnog poslovnog objekta.

Energetska efikasnost je zahtev modernog doba, a ENERGY NET zgrada, ne samo da štedi energiju, već pruža i mnogo više. Opremljena po LEED i WELL standardima, kao i SMART rešenjima, zgrada jedinstvene estetike obezbeđuje komfor i funkcionalnost u skladu sa potrebama korisnika.

Električna energija se proizvodi putem solarnih panela, čime se smanjuje emisija CO2 za 52 do 56 tona godišnje, a ENERGY NET zgrada donosi niz drugih prednosti sa ekonomskog, ekološkog i društvenog aspekta.


EKONOMSKI ASPEKT

Tokom eksploatacije objekta očekuju se značajne finansijske uštede od 22% do 28% primarne energije na godišnjem nivou, kao i ušteda od čak 99,8% sekundarne energije kod grejanja na godišnjem nivou. Električna energija se proizvodi putem solarne elektrane, i to od 52.000,00 do 56.000,00 kWh godišnje. Za sopstvenu potrošnju koristi se 40-60% energije, dok se ostatak preusmerava u mrežu po principu prozjumera.

EKOLOŠKI ASPEKT

Uz uštedu energije, ENERGY NET zgrada donosi i smanjenje CO2. Zahvaljujući proizvodnji električne energije sa solarnih panela, pri čemu 1 kWh ovako proizvedene energije doprinosi smanjenju emisija 1 kg CO2, ENERGY NET zgrada smanjuje emisije CO2 za 52 do 56 tona godišnje, dok je u zimskom periodu, tokom sezone grejanja, ukupno generisani CO2 manji za 11,99%, odnosno 4.156,29 kg.

DRUŠTVENI ASPEKT

Smanjenje emisija CO2 doprinosi dekarbonizaciji čime zgrada ostavlja pozitivan ekološki otisak za zajednicu. Opremljena po LEED i WELL standardima i obogaćena nečujnim indukcionim uređajima, kao i SMART rešenjima koja pružaju mogućnost pametnog upravljanja radom svih sistema u skladu sa potrebama korisnika, zgrada jedinstvene estetike pruža funkcionalnost i komfor za sve zaposlene i goste.

(Foto: Energy Net)

Sveobuhvatna rešenja za efikasno korišćenje energije

Pored energetski efikasne opreme, ENERGY NET rešenja uključuju i niz usluga, što korisnicima obezbeđuje operativnu efikasnost po principu "ključ u ruke" i do danas ENERGY NET je opremio više od 5 miliona kvadrata poslovnog prostora.

Uspešnost poslovanja ENERGY NET GRUPE ogleda se kroz integrisanost entiteta koje obuhvata, a kroz koje sprovodi aktivnosti usmerene na dobrobit korisnika, partnera i zajednice:

ENERGY NET CARE bavi se upravljanjem energijom i uređenjem prostora, ENERGY NET DEVELOPMENT inženjeringom proizvoda i rešenja, ENERGY NET PROPERTIES zelenom gradnjom i upravljanjem imovinom, ENERGY NET KNOWLEDGE edukacijom i konsaltingom, dok ENERGY NET FOUNDATION stvara i širi zajednicu ljudi sa istim ciljem kako bi pomogli mladim talentima i raznim udruženjima za obrazovanje.

Za više informacija o energetski efikasnim rešenjima i poslovanju kompanije ENERGY NET posetite profile kompanije na društvenim mrežama:

Instagram: https://www.instagram.com/energy_net/

Facebook: https://www.facebook.com/energynetdoo/

Sve tekstove iz tematskog biltena pogledajte OVDE.

FOTO GALERIJA:

Fotogalerija
ENERGY NET
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.