NavMenu

Kreće istraživanje uglja na lokalitetu Bukova Kosa kod Prijedora - Objavljen poziv za dodelu koncesije

Izvor: eKapija Utorak, 04.04.2023. 16:28
Komentari
Podeli
Iustracija (Foto: Dziobek/shutterstock.com)Iustracija
Ministarstvo energetike i rudarstva RS objailo je Javni poziv za podnošenje ponuda za dodjelu koncesije za istraživanje uglja na lokalitetu "Bukova Kosa – Prijedor" kod Prijedora.

Lokacija na kojoj će se vršiti istraživanje uglja nalazi se na području mjesne zajednice Veliko Palančište, uz magistralni put Prijedor – Kozarska Dubica.

- Projekat podrazumijeva istraživanje uglja na lokalitetu "Bukova Kosa – Prijedor" kod Prijedora. Komunikativne veze lokaliteta su izrazito povoljne, neposredno uz ležište prolazi magistralni put M15 Prijedor Kozarska Dubica. Istraživanje uglja na predmetnom lokalitetu odvijaće se u skladu sa Zakonom o geološkim istraživanjima, podzakonskim aktima proisteklim iz navedenog zakona i odobrenim Projektom detaljnih geoloških istraživanja. Nakon završetka projektom predviđenih detaljnih geoloških istraživanja, koncesionar će izraditi elaborat o rezervama - navodi se u pozivu.

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 293.000 KM.

- Ponuđač je dužan da uz ponudu dostavi Studiju opravdanosti dodjele koncesije sa elementima procjene zaštite životne sredine, izrađenu od strane privrednog društva ili drugog pravnog lica koje ispunjava uslove za izradu tehničke dokumentacije u oblasti geologije - dodaje se.

Koncesija se dodjeljuje na period do dvije godine, računajući od dana zaključenja ugovora o koncesiji.

- Minimalan iznos koncesione naknade za ustupljeno pravo u iznosu od 5.860 KM utvrđen je na osnovu Pravilnika o koncesionim naknadama i garancijama u oblasti elektroenergetike, energenata, rudarstva i geologije. Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa je obaveza koncesionara. Pravo korišćenja zemljišta u vlasništvu Republike Srpske detaljnije će se regulisati ugovorom o koncesiji.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju domaća i strana pravna i fizička lica ili konzorcijum dva ili više ugovorom povezanih pravnih lica koja ispunjavaju uslove iz Javnog poziva i koja su otkupila Dokumentaciju za javno nadmetanje.

Rok za dostavljanje ponuda je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva u "Službenom glasniku Republike Srpske", odnosno 5. maj 20213.

- Ponude se dostavljaju lično ili preporučeno poštom, u zapečaćenoj koverti, sa naznakom: Ponuda na Javni poziv za dodjelu koncesije zaistraživanje uglja na lokalitetu "Bukova Kosa – Prijedor" kod Prijedora -NE OTVARATI, na adresu: Ministarstvo energetike i rudarstva, Trg Republike Srpske broj 1, 78 000 Banja Luka - stoji u pozivu

Mogućnost posjete lokaciji

Svim licima koja su preuzela Dokumentaciju za javno nadmetanje, prije dostavljanja ponude, biće omogućena posjeta lokaciji na kojoj će se obavljati koncesiona djelatnost ukoliko za to iskažu interes. Posjeta lokaciji obaviće se u dogovoru sa predstavnicima zainteresovanih lica.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.