NavMenu

Vesić: Završetak radova na deonici Sremska Rača-Kuzmin do kraja godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.03.2023. 14:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ssguy/shutterstock.com)Ilustracija
Deonica Sremska Rača - Kuzmin trebalo bi da bude gotova do kraja godine, dok je planirani završetak radova deonice Ruma - Šabac - Loznica predviđen do kraja 2024. godine, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom razgovora sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edinom Fortom.

Vesić je prilikom razgovora o jačanju saobraćajnih, a pre svega drumskih i železničkih veza sa ministrom Fortom, rekao i da je za put Požega - Kotroman urađen projekat, kao i da se tokom naredne godine očekuje potpisivanje ugovora i početak realizacije, navodi se na sajtu Vlade.

- U ovom trenutku rade se tri brze saobraćajnice koje će povezivati Srbiju i BiH, a to su Sremska Rača - Kuzmin, koja je deo autoputa Beograd - Sarajevo, brza saobraćajnica Ruma - Šabac - Loznica, koja će imati vezu sa BiH i odvojak prema Badovincima, kao i put Požega - Kotroman, koji će omogućiti vezu prema Višegradu - rekao je Vesić.

Kako je preneto, na sastanku su razmatrani i mogući zajednički projekti u avio i železničkom saobraćaju, a definisan je i projekat sa kojim će dve zemlje zajedno konkurisati za sredstva EU.

- Od izuzetnog je značaja da se železnički koridor, koji ide od Banjaluke preko Doboja i Tuzle na Zvornik i dalje u Srbiju, oživi i modernizuje - istakao je tom prilikom ministar Forto.

On je naglasio da je protok ljudi i robe ključan za razvoj i Bosne i Hercegovine i Srbije, navedeno je na sajtu Vlade.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.