NavMenu

Beograd u aprilu domaćin druge InterConnect konferencije

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.03.2023. 12:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/OPOLJA)Ilustracija
InterConnect, jedan od najznačajnijih biznis događaja u regionu, jedinstveni dvodnevni skup okupiće 26. i 27. aprila u Beogradu međunarodne eksperte, predstavnike evropskih kompanija koje traže poslovne partnere i dobavljače na Zapadnom Balkanu i domaća mala i srednja preduzeća.

InterConnect organizuju Privredna komora Srbije i firma Convestenics, uz podršku projekta "Velika mala privreda" koji finansira USAID, asprovodi organizacija ACDI/VOCA.

Konferencija u Beogradu biće prilika za MSP iz metalskog sektora, gumarske, plastičarske i mašinske industrije, da direktno na B2B sastancima upoznaju i dogovore nove izvozne poslove sa predstavnicima 15 velikih evropskih kompanija iz Nemačke, Italije, Švajcarske, Poljske, Švedske, čiji godišnji promet premašuje 24 mlrd EUR, navedeno je na sajtu Privredne komore.

- InterConnect je odlična šansa za pronalaženje poslovnih partnera, na potpuno drugačijem nivou, direktnim povezivanjem čelnih ljudi međunarodnih kompanija sa predstavnicima preduzeća iz Srbije i regiona, koji žele da postanu partneri i dobavljači inostranih korporacija - kaže Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije.

Jedna od glavnih tema konferencije biće i novi nemački zakon o dju dilidžensu (Due Dilligence) u lancima snabdevanja, koji je počeo da se primenjuje 1. januara ove godine, kao i održivost i najaktuelniji izazovi poslovanja sa kojima se suočava globalna privreda.

- Očekuje se učešće više od dve stotine predstavnika kompanija koje će imati priliku da se povežu sa renomiranim partnerima, dogovore nove poslove, uključe se u međunarodne lance dobavljača, ali i da sa vodećim svetskim ekspertima, poput Ferdinanda Vilanda, direktora globalne nabavke u nemačkoj kompaniji ThyssenKrupp Automotive, razmene iskustva o najnovijim trendovima, izazovima i rešenjima u oblasti održivosti proizvodnih procesa i uslovima globalne trgovine i industrije - ističe se na portalu PKS-a.

"Interkonekt" konferencija održaće se u hotelu Metropol Palace u Beogradu, a kompanije iz regiona mogu da se prijave na ovaj događaj putem linka InterConnect (pks.rs).
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.