NavMenu

Investicije Minth United Alloy-Teck Europe u Severozapadnoj industrijskoj zoni u Šapcu - Proizvodiće sofisticiranu opremu za svetske automobilske kompanije

Izvor: eKapija Nedelja, 12.02.2023. 16:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smile Fight/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Minth United Alloy – Teck Europe, koja se bavi proizvodnjom aluminijumskih kućišta za baterije električnih automobila i posluje u Severozapadnoj industrijskoj zoni u Šapcu trenutno zapošljava 135 ljudi, a plan je da do kraja godine bude zaposlen 161 radnik, rekao je prilikom obilaska proizvodnog pogona gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

- Pošto je ovo prva faza investicije, planirana je i druga faza, u koju će Minth uložiti preko 67 mil EUR i izgraditi objekat koji će se prostirati na površini 28.150 m2. Ukupna vrednost investicije, uključujući prvi i drugi deo, iznosiće više od 110 mil EUR. Fabrika je opremljena najsavremenijim svetskim mašinama i po završetku druge faze ukupno će zapošljavati 400 radnika - rekao je gradonačelnik Pajić, koji je, pored obilaska pogona prve fabrike, imao priliku da se uveri kako teku radovi na izgradnji druge fabrike Minal Europe Green Material, koja će se baviti preradom aluminijuma.

Kako je rekao, u toku je i izgradnja treće Minth-ove fabrike od 84.000 m2 u kojoj će posao naći 1.000 građana Šapca, a plan je da do kraja godine započne izgradnja i četvrte fabrike Minth Metal Parts Balkan.

- Minth će u Severozapadnu industrijsku zonu investirati 300 mil EUR za svoje proizvodne pogone. Radiće se na visokosofisticiranoj opremi za svetske automobilske kompanije i biće zaposleno više od 1.500 radnika. Sve ove investicije uticaće na visok standard života građana i Šapca kao grada budućnosti - izjavio je Pajić, navodi se na zvaničnom sajtu grada.

Minth United Alloy – Teck Europe masovnu proizvodnju započeo je krajem prošle godine.

- Naš proizvod je aluminijumski za savremene električne automobile, koji se trenutno proizvode. Ulazimo polako u fazu proizvodnje i fazu izvoza. Fabrika ima 25.000 m2, a cela površina ovog postrojenja više od 100.000 m2. U prvu fazu uložili smo 50 mil EUR - istakao je direktor Minth UATE Šubing Sjong.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.