NavMenu

Revizori od Koridora Srbije traže da direktora izvedu iz v.d. stanja

Izvor: Nova ekonomija Sreda, 25.01.2023. 11:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Marinabridger)Ilustracija
Državna revizorska institucija (DRI) preporučila je Koridorima Srbije da sa Vladom Srbije pokrenu inicijativu kako bi se direktor tog preduzeća imenovao u skladu sa zakonom. U izveštaju dostavljenom DRI, Koridori navode da je v.d. direktor (Aleksandar Antić) informisao članove skupštine tog društva o datoj preporuci.

Aleksandar Antić više od 20 meseci obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora "Кoridori Srbije" što nije u skladu sa zakonom koji propisuje da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine, vidi se iz izveštaja Državne revizorske institucije (DRI) objavljenog krajem 2022. godine.

DRI je tada preporučila su Skupštini Koridora Srbije da pokrene inicijativu kod osnivača (Vlade Srbije) za imenovanje direktora u skladu sa zakonom o javnim preduzećima.


Koridori Srbije su krajem decembra podneli izveštaj o otklanjanju grešaka, nepravilnosti i pogrešnih iskazivanja otkrivenih u reviziji.

Povodom preporuke koja se tiče v.d. direktora tog društva, Koridori su naveli da će "informisati Skupštinu tog društva o utvrđenoj nepravilnosti i datoj preporuci".

Vršilac dužnosti direktora Koridori Srbije imenovan je rešenjem Vlade od 12. novembra 2020.

Tim rešenjem koje se nalazi u Službenom glasniku je za v.d. direktora imenovan Aleksandar Antić.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.