NavMenu

Traži se projektant za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju pristupnih saobraćajnica železničkoj stanici Prokop

Izvor: eKapija Utorak, 03.01.2023. 13:08
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za usluge izrade tehničke dokumentacije za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnica sa infrastrukturom za pristup železničkoj stanici Prokop - druga faza.

Procenjena vrednost posla je 25 miliona dinara.

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, predmet konkursne dokumentacije obuhvata u prvoj etapi izradu projekata preparcelacije, idejnog rešenja, Projekta za građevinsku dozvolu/idejnog projekta i projekta za izvođenje za izgradnju saobraćajnice sa infrastrukturom za pristup železničkoj stanici prokop sa autoputa A-1 sa kružnim raskrsnicama. Poslom je obuhvaćena i izrada idejnog rešenja projekta sa studijom opravdanosti, projekta za građevinsku dozvolu/idejnog projekta, projekta za izvođenje za potrebe izgradnje priključaka na autoput A-1.

Druga etapa konkursne dokumentacije obuhvata izradu idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu/idejnog projekta i projekta za izvođenje za izgradnju saobraćajnice sa pripadajućom infrastrukturom u delu Labske i Prokopačke ulice od saobraćajnica za pristup železničkoj stanici Prokop sa autoputa A-1 do Gučevske ulice. U okviru ove etape predviđena je i izrada idejnog projekta distributivne vodovodne mreže u regulaciji postojeće saobraćajnice, kao i projekta za izvođenje.

Predmet ove javne nabavke je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnica sa infrastrukturom za pristup železničkoj stanici Prokop - druga faza, čime se obezbeđuje direktna veza auto-puta A1 sa železničkom stanicom Prokop.

Iz pravca Novog Beograda postojeća izlivna traka autoputa se zadržava, a na poziciji postojeće trokrake raskrsnice na koti autoputa, planira se kružna raskrsnica, preko koje se saobraćaj uvodi u drugu planiranu kružnu raskrsnicu, kojom se obezbeđuje pristup kompleksu BIP-a, BUS terminalu, Ulici 93 i Prokopačkoj ulici.

Iz pravca Niša saobraćajni tokovi se usmeravaju preko trokrake raskrsnice u nivou autoputa, levim skretanjem u denivelisani prolaz ispod autoputa i dalje ka predmetnom području, stojiu tehničkoj specifikaciji posla.

Rok za učešće na tenderu je 2. februar, a više detalja o tenderskoj dokumentaciji možete pronaći OVDE.

Podsećamo, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je u julu prošle godine građevinsku dozvolu za izgradnju stanične zgrade na železničkoj stanici Beograd centar, poznatijoj kao Prokop. Finansijer i partner države u izgradnji stanične zgrade i komercijalnih sadržaja u glavnoj železničkoj stanici je kompanija Railway City (Rejlvej siti) iz koje su za Politiku poručili da će radovi biti završeni do kraja 2023. godine.

Stanična zgrada na Prokopu prostiraće se na 5.650 kvadratnih metara, a predračunska vrednost radova, kako se navodi u rešenju o izdavanju građevinske dozvole, iznosi 1,77 milijardi dinara bez PDV-a, pisala je tada Politika.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.