NavMenu

Najbolja maslinova ulja na svetu

Izvor: TU magazin Sreda, 30.11.2022. 17:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / congerdesign)Ilustracija
Prema nedavnim istraživanjima, potrošnja maslinovog ulja se povećava tokom godina, i to sa dobrim razlogom. Brojne studije su pokazale da zamena margarina, maslaca, majoneza i mlečne masti sa ekvivalentnom količinom maslinovog ulja smanjuje rizik od raznih bolesti. Upravo zbog toga je StudyFind nastojao da pruži odgovor na to koja su to najbolja maslinova ulja na svetu.

Kada su istraživači uporedili one koji su retko ili nikad konzumirali maslinovo ulje, oni u kategoriji najveće potrošnje imali su 19% manji rizik od dobijanja kardiovaskularnih bolesti. Takođe, 17% manji rizik od dobijanja raka, 29% manji rizik od demencije i 18% manji rizik od smrti od respiratornih bolesti.

Osim zdravstvenih benefita, maslinovo ulje nudi odličan ukus u pripremi hrane, od mesa do kolača. StudyFinds je sastavio ovaj popis sa pet proizvoda koji se najviše preporučuju na relevantnim intrenet stranicama.


California Olive Ranch

California Olive Ranch jedan je od najpopularnijih brendova zbog akcenta na svežini i transparentnosti pri berbi. California Olive Ranch je jedan od retkih većih proizvođača koji uvek stavlja na etikete datum berbe. Pored toga, ulje je popularno zbog lepe boje i blagog ukusa, što ga čini odličnom opcijom za svestrano i estetski prijatno kuvanje.


Filippo Berio

Ovo maslinovo ulje ima posebnu teksturu i ukus koji se najbolje ističe kada se koristi za razne sosove i salate. Filippo Berio ulje ima zlatnu nijansu, i to je mešavina proizvoda iz Grčke, Italije, Portugala i Španije.


Brightland

Brightland ulje ima različite ukuse koji zadovoljavaju sve kulinarske potrebe. Sorte Awake i Lucid neke su od najprodavanijih, imaju robustan ukus koji sadrži citruse, odnosno limun. Ovo ekstra devičansko maslinovo ulje je opisano kao odvažno i kompaktno, idealno za sve namene.


Pompeian

Pompeian maslinovo ulje je blago, svestrano i pristupačno, što ga čini jednom od najboljih opcija za domaćinstva. Odlikuje se čistim i jednostavnim ukusom, s voćnim i hrastovim notama, tako da pojačava ukus hrane, šta god da kuvate.


Pianogrillo Farm

Ovo ulje dolazi iz Sicilije, i radi se o dobro izbalansiranom proizvodu namenjenom za neutralno kuvanje i pripremu hrane. Ukus maslinovog ulja sa farme Pianogrillo malo je drugačiji iz godine u godinu, u zavisnosti od klime i vremena kada se masline beru. U Italiji se rado koristi za pripremu morskih plodova, ali ovo maslinovo ulje može poboljšati ukuse svega, od mesa, preko kolača do jela s povrćem, prenosi sajt Tu magazin.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.