Izvor: eKapija | Nedelja, 03.07.2022.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nova autobuska stanica u Pančevu imaće 14 polaznih perona, poslovnu zgradu sa pratećim sadržajima i objekat za servis autobusa

Ilustracija
Ilustracija (Foto: s_oleg/shutterstock.com)
Pančevo bi trebalo da dobije novu zgradu autobuske stranice, za koju je urbanistički projekat izradio JP Urbanizam iz Pančeva a za potrebe investitora Konzorcijum Pančevo 2019 koji čine: Saga Trans Beograd, Trans Jug Obrenovac i Dumeco Beograd.

Urbanistički projekat se nalazi na javnoj prezentaciji do 8. jula, a u njemu se pobliže razrađuje predmetna lokacija za potrebe izgradnje nove autobuske stanice.

- Predmetna lokacija ima povoljan položaj u smislu da ima ulaz-izlaz na dve saobraćajnice i to: glavnu naseljsku saobraćajnicu – Ulicu Svetozara Šemića sa južne strane i sa severne strane ulicu Železničku. Povoljnost položaja planirane autobuske stanice se ogleda i u neposrednoj blizini železničke stanice "Pančevo Glavna" i kombinovanja različitih vidova prevoza. Površina obuhvata urbanističkog projekta je 33.457 m² - stoji u UP.

Planirano je da se u južnom delu parcele, na zapadnoj polovini u okviru građevinskih linija oformi objekat autobuske stanice sa 14 polaznih i tri dolazna perona (uz sedam rezervnih dolaznih perona) sa nadstrešicom iznad perona. Autobuska satnica se sastoji od jednog poslovnog objekta autobuske stanice sa pratećim sadržajima spratnosti P+1, jedne nadstrešnice iznad odlaznih perona spratnosti P i jedne nadstrešnice iznad dolaznih perona spratnosti P. U okviru kompleksa planirana su dva parkinga, oba sa kontrolisanim ulazom. Jedan za posetioce – dvoetaţni fast šark sa 74 parking mesta od kojih 8 za osobe sa invaliditetom i jedan za zaposlene sa 20 parking mesta od kojih četiri za osobe sa invaliditetom. Ukupna površina objekata autobuske stanice je BRGP 1.143.37m2.
(Foto: Printscreen/Urbanistički projekat/JP Urbanizam Pančevo)
Predviđeno je da se izvede i pristupna dvosmerna saobraćajnica autobuske stanice sa prostorom za manervisanje.

U severnom delu parcele, centralno je planirano da se izgradi poslovno-tehnički objekat. Objekat se sastoji od prizemnog dela na istočnoj strani gde je planiran tehnički pregled vozila. Prateće prostorije tehničkog pregleda objekta su smeštene u prizemlju magacinskog dela objekta. U nastavku je prizemni deo sa servisom autobusa sa ukupno pet servisnih mesta, od kojih su tri na servisnim kanalima a dva sa dizalicama. Na kraju objekta se nalazi automatizovana perionica za autobuse sa pratećim prostorijama. Poslovni deo objekta je spratnosti P+1. U prizemlju su smeštene ostave, garderobe, prateće prostorije servisa, kao i mokri čvorovi i čajna kuhinja. Na spratu je kancelarijski deo sa mokrim čvorom, vešerajem, arhivom i server salom.

Između upravne zgrade i zapadne granice parcele je planirana izgradnja interne stanice za snabdevanje motornih vozila gorivom sa dva podzemna rezervoara. Na južnom delu parcele uz regulaciju planirana je izgradnja montažnog spratnog parkirališta, kontrolisani parking za posetioce sa 75PM od čega 8PM.

U zoni ulaza u poslovni deo kompleksa planirana je montaža objekta kontejnerskog tipa za smeštaj portira, a u zoni ulaza u poslovni deo kompleksa istočno od interne stanice planirana je montaža objekta kontejnerskog tipa za smeštaj dispečera, navedeno je u Idejnom rešenju koji je izradio Beling iz Beograda.

U njemu se navodi i da je vrednost izgradnje nove autobuske stanice sa pratećim objektima i uređenjem okoline 3.443.000 EUR.

S.T.
Pogledajte lokaciju
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE