NavMenu

Fabrika kvasca Biospringer RS iz Sente učetvorostručuje proizvodnju

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 23.03.2020. 08:08
Komentari
Podeli
(Foto: tamkor/shutterstock)
Kompanija Biospringer RS u Senti počinje proizvodnju punim kapacitetom, tako da će proizvodnja kvasca u malim pakovanjima biti uvećana 450%, a proizvodnja u pakovanjima od 500 grama za pekare 100%.

Plan je da dostignemo mesečnu proizvodnju od 900 tona kvasca, četiri puta više u odnosu na dosadašnju, kaže Laslo Đetvai, operacioni menadžer u kompaniji.

Da bi odgovorili na zahteve tržišta i obezbedili kontinuiranu isporuku, u ovoj kompaniji menjaju i asortiman, tako da omoguće povećanu proizvodnju kvasca za domaćinstva i pekare.

- Imamo i pogon i radnike za ovoliku proizvodnju, a na podršku države računamo u nabavci sirovine, melase iz šećerne repe, kako bi odgovorili na zahteve povećane tražnje - kaže Đetvai.

Iz Biospringera apeluju na potrošače da ne stvaraju veštačku potražnju i ne gomilaju zalihe, jer kvasca ima dovoljno, fabrika može da podmiri i ove trenutno povećane potrebe industrije i domaćinstava, saopstila je PKS.

Potražnja za kvascem od strane industrije porasla je za 100%, a za malim kvascem čak 500%. Distribuciju kvasca koji proizvede Biospringer RS rade francuski Lesafr (Lesaffre) i PIP Novi Sad.

Zahvaljujući angažovanju Privredne komore Srbije, olakšan je transport i distribucija sirovine za ovog proizvođača. Asocijacija srpske privrede biće na raspolaganju za podršku i u nabavci sirovine, pribavljanja dozvola i registracije novih proizvoda.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.