NavMenu

Kompanija Kalamper planira izgradnju stambeno-poslovne zgrade sa apart hotelom u Baru - Na 11 spratova biće 135 apartmana i 25 stanova

Izvor: eKapija Utorak, 19.09.2023. 12:35
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Printscreen)
Kompanija Kalamper planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa apart hotelom u barskom naselju Topolica, u zahvatu DUP-a Topolica IV.

To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade elaborata o zaštiti životne sredine koji je kompanija podnijela Agenciji za zaštitu životne sredine.

Objekat će se graditi na dijelovima urbanističkih parcela A2-UP7 i A2-UP8, koje se sastoje od više katastarskih parcela.

Kako se može vidjeti u dokumentu koji je izradio Liming projekt, na lokaciji postoje objekti koji će biti srušeni.

- Funkcija je stambeno-poslovni objekat sa kolektivnim stanovanjem, sa zasebno odvojenim ulazima kao i vertikalnom komunikacijom planiranom posebno za apart hotel, kao i posebno za stambeni dio objekta - pojašnjeno je.

U podrumskoj etaži planirano je parkiranje, odnosno podzemne garaže, a predviđeno je da budu u funkciji cijelog objekta. Spratnost odnosno vertikalni gabarit objekta je jedna podzemna i dvanaest nadzemnih etaža, odnosno Po+P+11.

Kako stoji u dokumentu, u prvoj fazi planirana je gradnja apart hotela sa tri zvjezdice, koji će imati podrum, prizemlje i devet spratova.

- Faza 1 predstavlja izgradnju podrumske etaže sa apart hotelom u spratnosti podrum, prizemlje i 9 spratova. Prostorna organizacija apart hotela je definisana je sadržajem u funkciji poslovanja od koje je planirano da u okviru prizemlja bude sadržaj kompatibilan u skladu sa namjenom apart hotela - pojašnjeno je.

Planirane etaže iznad prizemlja su takođe u funkciji apart hotela koji će imati ukupno 135 apartmanskih jedinica - 81 jednosoban i 54 dvosobna apartmana.

Bruto površina prve faze je preko 20.000 m2, pri čemu se 4.004,56 m2 odnosi na garažu, a 16.252,56 m2 na nadzemne etaže.

Druga faza projekta podrazumijeva izgradnju poslednja dva sprata koji je predviđen za kolektivno stanovanje. Na 10. i 11. spratu biće ukupno 25 stambenih jedinica - od čeka 11 jednosobnih, 9 dvosobnih i 5 trosobnih stanova.

Bruto površina druge faze je 2.711.70 m2.

U okviru podrumske etaže predviđena je garađa sa 99 parking mjesta.

- Za stambeni dio objekta u kojem je planirano 25 stambenih jedinica obezbijeđeno je 27 parking mjesta, dok su preostala 72 mjesta predviđena za apart hotel - navedeno je u dokumentu.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.