NavMenu

MK Group donirala 100.000 EUR vrtićima u Crnoj Gori

Izvor: eKapija Petak, 10.11.2023. 09:58
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Kompanija MK Group ove godine donirala je 100.000 EUR vrtićima u Crnoj Gori. Sredstva za renoviranje i opremanje dobile su predškolske ustanove u Podgorici i Budvi. Zahvaljujući donacijama za unapređenje uslova u tri ustanove u ova dva grada, djeca sada borave u ljepšem i kreativnijem okruženju.

Ove donacije realizovane su u okviru regionalnog društveno odgovornog programa "Podrška porodici", u godini kada MK Group obilježava 40 godina poslovanja i kada je odlučila da povodom jubileja izdvoji preko jednog miliona evra za filantropske aktivnosti.

Svečanom predstavljanju završenih radova u vrtićima u Crnoj Gori prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore, koje je pružilo podršku tokom procesa izbora predškolskih ustanova koje su primile novčana sredstva.

- Želim da izrazim svoje lično zadovoljstvo i zahvalnost u ime Ministarstva prosvjete Crne Gore kompaniji MK Group, koja je prepoznala potrebu naših najmlađih i uložila u poboljšanje našeg rada u vaspitno-obrazovnim ustanovama i u našim vrtićima u Crnoj Gori - rekla je Aleksandra Kuč, generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje ispred Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore i dodala da se nada da će u budućnosti biti još ovakvih akcija koje doprinose ljepšem odrastanju djece i kvalitetu rada svih zaposlenih u predškolskim ustanovama.

O regionalnom društveno odgovornom programu "Podrška porodici", koji MK Group realizuje sedmu godinu zaredom, govorio je Jovan Purar, direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group.

- MK Group u godini kada slavi četiri decenije postojanja nastavlja svoj društveno odgovorni program "Podrška porodici" u cijelom regionu. Za vrtiće u Crnoj Gori, u Podgorici i Budvi, izdvojili smo 100.000 EUR. Zahvaljujući ovim donacijama djeca će imati mogućnost za ljepše i radosnije djetinjstvo i bolje uslove da rastu i razvijaju se. Povodom jubileja naše kompanije, ove godine donirali smo ukupno 750.000 EUR za više od 20 vrtića u celom Adria regionu. Slavimo budućnost ulaganjem u najmlađe, jer vjerujemo da uz ovakva ulaganja u zajednice u kojima poslujemo, najbolje tek dolazi - istakao je Jovan Purar.

Zahvalnost povodom ovih donacija izrazili su i rukovodici predškolskih ustanova u Crnoj Gori. Vrtić Suncokrili u Podgorici postao je bogatiji za dvorišni mobilijar, prostorije za igru i učenje opremljenje su novim didaktičkim namještajem, a opremljen je i istraživački centar za djecu sa posebnim potrebama.

Predškolska ustanova Đina Vrbica u glavnom gradu Crne Gore donaciju je iskoristila za kupovinu stolova, stolica i krevetića, dvorišni mobilijar, kao i za krečenje i ugradnju roletni.

Vrtić Ljubica Jovanović - Maše u Budvi uložio je sredstva u namještaj za povijanje beba, nove stolice, stolove, zidne police i ormare, kao i zamjenu podova i stolarije.

Nakon završetka projekta u Crnoj Gori i Srbiji, do kraja godine biće završene donacije i u vrtićima u Sloveniji i Hrvatskoj povodom jubileja četiri decenije rada MK Group. Time će do kraja godine ukupno biti rekonstruisano više od 20 vrtića u cijelom Adria regionu.

Mapa : Vrtić Suncokril Podgorica

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.