NavMenu

Prvi IPARD javni poziv za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva najavljen za 27. jun

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.06.2024. 15:26
Komentari
Podeli
(Foto: Romolo Tavani/shutterstock)
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede najavilo je prvi IPARD javni poziv za mjeru 3 "Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva" koji će biti objavljen 27. juna 2024. godine i trajaće 60 dana, a ukviru kojeg je obezbijeđena podrška u iznosu od 7,2 mi EUR, za investicije koje se odnose na izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje objekata; nabavku opreme, specijalizovanih vozila, mašina i uređaja.

Kroz Javni poziv za Mjeru 3, podržavaju se investicije čija je ukupna vrijednost od 30.000 do 2 mil EUR, a korisnici ove mjere mogu aplicirati iz sektora prerade mlijeka; prerade mesa i jaja; prerade voća, povrća i ratarskih kultura; proizvodnje vina; prerade maslina i prerade ribe i proizvoda akvakulture.

Korisnici ove Mjere su preduzetnici ili privredna društva uključujući i kooperative, dok za kolektivne investicije pored kooperativa korisnici mogu biti i proizvođačke organizacije.

Ministarstvo organizuje konferenciju povodom najave objave Prvog javnog poziva za Mjeru 3 koja će se organizovati u kompaniji Agromont u Martinićima (Danilovgrad), u srijedu, 19. juna 2024. godine sa početkom u 12:30 sati.

Na pomenutoj konferenciji govoriće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, Frank Bollen - šef pretpristupne jedinice za susjedstvo, proširenje i pretpristupnu pomoć Evropske komisije i izvršni direktor Agromont doo Božidar Jokić kao korisnik IPARD podrške.

Nakon zvanične konferencije tj. sledeće nedelje uslijediće informativna kampanja, koja će početi radionicom u Privrednoj komori Crne Gore u Podgorici i radionicama u Bijelom Polju i Cetinju.


Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.