NavMenu

Plovidba ka uspjehu: Agent Plus dobio agenturu južnokorejskog giganta - HMM za cijeli region

Izvor: PR Utorak, 19.09.2023. 08:54
Komentari
Podeli

Uzbudljive vijesti iz svijeta logistike i transporta stižu iz regiona, jer je domaća renomirana kompanija Agent Plus Grupa zvanično postala eksluzivni agent jednog od najvećih brodara na svijetu - HMM (Hyundai Merchant Marine, osmog na svjetskoj rang listi kontejnerskih brodara). Sporazum o saradnji, potpisan je u avgustu tekuće godine za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, čime se ozvaničio ključni korak ka unapređenju logistike u regionu.

- Ova saradnja otvara novo poglavlje za obje kompanije, a nama, domaćoj kompaniji, daje mogućnost da pružimo još kvalitetnije usluge u kontejnerskom transportu za sve naše klijente. Zajedno sa južno korejskim gigantom - HMM, imamo priliku i mogućnost da još snažnije unapređujemo naše poslovanje u ovom dijelu logističkih aktivnosti - riječi su Zorana Netkovića, generalnog direktora Agent Plus Grupe.

Agent Plus Grupa uspjela je da izgradi profesionalan ugled i izuzetno povjerenje u svijetu transporta i logistike. Njihova posvećenost, pouzdanost i kvalitet bez kompromisa u radu, omogućili su im da postanu značajni igrači na globalnom tržištu i steknu povjerenje HMM-a. Kroz uspješnu implementaciju različitih regionalnih i domaćih projekata i pružanju usluga na najvišem nivou, Agent Plus Grupa istakla se kao pouzdan partner, spreman da ostvari najviše standarde u sektoru logistike.

Kancelarije partnerske kompanije koje nose naziv HMM Agency, pokrivaju različite delove regiona. Predstavništva za HMM Agency Srbija i HMM Agency Crna Gora imaće svoje sjedište u Beogradu, dok su predstavništva za HMM Agency Hrvatska i HMM Agency Bosna i Hercegovina locirana u Rijeci.

HMM, svjetski lider u integrisanim logističkim rješenjima nudi različite vrste brodskih usluga kroz sopstvenu flotu koju čini više od 100 različitih plovila – www.hmm21.com, povezujući globalno pomorske luke na svim kontinentima, uz primjenu najsavremenijih logističkih IT sistema. Pri tome, briga o zaštiti životne sredine je na najvišem nivou.

Od pokretanja prvih usluga sa svega tri VLCC broda davne 1976.godine, HMM je značajno napredovao, da bi danas postao jedan od svjetski priznatih provajdera za integrisane logističke usluge, čime je dodatno ojačao svoju konkurentsku prednost na svjetskom tržištu.

Namjera HMM da se veoma ozbiljno involvira u tržištra Balkana i Mediterana u cjelini, govori o procjeni značaja i rasta ovog tržišta. Kada je Srbija u pitanju, saradnja južnokorejske kompanije HMM i Agent plusa poklopila se sa potpisivanjem Sporazuma vlada Srbije i Južne Koreje o širokoj saradnji u različitim oblastima privredne djelatnosti, što će sigurno pospješiti ovu namjeru.

Zajednička saradnja nije samo potvrda kvaliteta rada Agent Plus Grupe, već i signal da se svijet transporta i logistike okreće ka snažnim partnerstvima zasnovnim na povjerenju i kvalitetu.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.