NavMenu

Nova vjetroelektrana gradiće se i u Kolašinu - Daje se u zakup zemljište od preko 1,5 miliona kvadrata, godišnja cijena najma 539.000 EUR

Izvor: eKapija Petak, 15.09.2023. 11:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/lukasbieri)Ilustracija
Zemljište površine od preko 1,5 miliona kvadrata u Lipovskoj Bistrici, na lokalitetu Sinjavina, na teritoriji opštine Kolašin, daje se pod zakup, a na lokaciji je predviđena izgradnja vjetroelektrane.

Pod zakup će, kako je precizirano u pozivu koji je objavilo Ministarstvo finansija, biti dato zamljište ukupne površine 1.538.396 m2 na period od 30 godina radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane instalisane snage do 7 KW po jednom vjetrogeneratoru, po početnoj cijeni zakupa na godišnjem nivou od 539.000 EUR. Cijena zakupa na godišnjem nivou korigovaće se za iznos odgovarajuće godišnje stope inflacije utvrđene u Crnoj Gori.

Rok za podnošenje prijava je najkasnije do i uključujući 25. septembar do 13 časova. Javno usmeno nadmetanje održaće se u prostorijama Ministarstva finansija, Stanka Dragojevića 2, kancelarija broj 44, 28. septembra sa početkom u 11 sati.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička domaća i strana lica, kao i konzorcijumi koji ispune uslove tražene u tenderu.

Prijave se podnose isključivo neposrednom predajom Komisiji, na adresu Ministarstvo finansija, Ulica Stanka Dragojevića broj 2, Podgorica, kancelarija broj 14.

Više informacija OVDJE.

Kako je prethodno saopšteno iz Vlade, odluka o davanju zemljišta u zakup donijeta je na poslednjoj sjednici. U dokumentaciji koja je objavljena na sajtu Vlade navedeno je da je potencijale ovog zemljišta već prepoznaka kompanija Energy 2 iz Podgorice, koja je još u martu Ministarstvu finansija uputila zahtjev za davanje u dugoročni zakup zemljišta u opštinama Mojkovac i Kolašin, sa ciljem investiranja u izgradnju vjetroelektrane Sinjajevina - Part I.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.