NavMenu

Kompanija Sferihome na Cetinju će proizvoditi montažne eko kuće i krovne sisteme - U fabriku će biti uloženo 500.000 EUR, posao za 20 ljudi

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.05.2023. 06:57
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube.com/Montenegrin Investment Agency MIA/Printscreen)
Kompanija Sferihome iz Podgorice, čija je primarna djelatnost izgranja stambenih i nestambenih zgrada, na Cetinju će izgraditi postrojenje za proizvodnju montažnih eko kućica i krovnih sistema.

Fabrika će raditi u okviru kompleksa Gornjeg Oboda, a ugovor o zakupu dvije hale površine 6.267 m2 potpisan je nedavno u Prijestonici Cetinje. Kako je saopšteno, hale su date u zakup na 10 godina, čime su stvoreni uslovi za nova investiciona ulaganja, zapošljavanje lokalnog stanovništva i ostvarivanje ekonomskih benefita za Prijestonicu Cetinje.

- Ugovor je potpisan između Prijestonice Cetinje i kompanije Sferihome iz Podgorice čija je primarna djelatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada. U halama koje su predmet zakupa planirana je izgradnja postrojenja za proizvodnju montažnih eko kućica i krovnih konstrukcija - navodi se u saopštenju.

Ugovorom, koji se zaključuje na period od 10 godina, predviđena je obaveza investicionog ulaganja u hale koje su predmet zakupa u minimalnom iznosu od 500.000 EUR i otvaranje minimum 20 novih radnih mjesta, a tokom perioda realizacije investicije očekuje se trend rasta broja zaposlenih.

- Svjesni činjenice da se jedino investicijama u lokalnu privredu mogu podstaći dinamičan rast i ekonomski razvoj grada, odmah na početku mandata u 2022. godini nova gradska uprava Prijestonice Cetinje pristupila je kreiranju novih javnih politika koje imaju za cilj izgradnju privlačnog poslovnog ambijenta za potencijalne investitore. Kroz definisanje pravnog okvira i usvajanja paketa stimulativnih mjera, izradu planske dokumentacije, rješavanje imovinsko pravnih odnosa i izgradnju putne infrastrukture, kreiran je atraktivan poslovni ambijent koji Cetinje čini prepoznatljivom i privlačnom destinacijom za investiranje i otvaranje novih radnih mjesta - naveli su iz Prijestoni e.

Kako su dodali, početak realizacije ove značajne investicije, predstavlja rezultat svega onoga što je urađeno u prethodnoj godini.

- U narednom periodu očekivanja gradske uprave su slična investiciona ulaganja u naš grad i ono što je najvažnije, otvaranje novih radnih mjesta i bolji ekonomski standard za sve građane Prijestonice - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.