Izvor: eKapija | Četvrtak, 04.11.2021.| 09:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vrtovi Ceraka - stambeni kompleks zatvorenog tipa, idealna lokacija - veličanstven pogled

Vrtovi Ceraka – pogled iz Ulice kneza Višeslava
Vrtovi Ceraka – pogled iz Ulice kneza Višeslava (Foto: Finvest)
Nedaleko od Košutnjaka, uz Ulicu кneza Višeslava, pozicionirani su Vrtovi Ceraka, novi projekat kompanije Finvest sa partnerima.

U pitanju je stambeno-poslovni kompleks zatvorenog tipa, sa kontrolisanim pristupom, prvi takvog tipa u ovom dijelu grada. Bezbrižnost koju će obezbijediti svojim stanarima, ali i atraktivno arhitektonsko-pejzažno uređenje kompleksa, izazvali su veliko interesovanje kupaca i potražnju.

Vrtovi Ceraka zahvaljujući svom arhitektonsko-urbanističkom rješenju stvaraju balans između tempa savremenog života i dodira sa prirodom koji svima nedostaje. Na moderan način proširiće duh obližnjeg naselja Cerak-Vinogradi, prvog beogradskog stambenog kompleksa i jednog od samo tri u Evropi koji je proglašen za kulturno dobro.

Vrtovi Ceraka – unutrašnje dvorište dostupno samo stanarima
Vrtovi Ceraka – unutrašnje dvorište dostupno samo stanarima (Foto: Finvest )
Upravo u želji da pronađe najbolje rješenje i arhitektonsku formu stavi u službu kvaliteta stanovanja, Finvest je odlučio da raspiše pozivni konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje svog projekta na Ceraku. Autorski tim koji je odnio pobjedu čine arhitekte Milan Vujović i Aleksandar Šavikin.

- Opredijelili smo se za koncept koji je jasno proizašao iz tradicije modernističke stambene arhitekture Beograda, a ideja je bila da se fokus usmjeri preko dugačkih i horizontalnih linija objekta ka elementima pejzaža u kom projekat Vrtovi Ceraka prostorno egzistira - navodi arh. Milan Vujović.

- Svojom monolitnošću, sadržajem, estetikom i svedenom formom, spoljnim uređenjem i arhitektonskim izrazom, Vrtovi Ceraka će postati novi orijentir u ovom dijelu Beograda - istakao je arh. Aleksandar Šavikin.

Vrtovi Ceraka - igralište za najmlađe u okviru kompleksa
Vrtovi Ceraka - igralište za najmlađe u okviru kompleksa (Foto: Finvest )
Prirodna pozadina za savršen život

Vrtovi Ceraka se nalaze na 200 metara nadmorske visine, što je za 100-125m više u odnosu na gradsko jezgro i Novi Beograd, i to nesumnjivo garantuje bolje provjetravanje i viši kvalitet vazduha. Neposredna blizina Košutnjaka, sportsko-rekreativnih centara, uz sportske sadržaje u samom kompleksu, poput teretane na otvorenom i fitnes centra, prava su podrška aktivnom životnom stilu. Dodatni komfor obezbjeđuju i mjere sigurnosti poput kartičnog pristupa objektu, video nadzor, kao i planirano fizičko obezbjeđenje.

- Sve češće nam se javljaju kupci iz gusto naseljenih djelova grada koji žele da promijene lokaciju. Pozicija Vrtova Ceraka im pruža dom van gradske vreve, ali odlično povezan sa svim bitnim sadržajima - navodi Tatjana Brković, direktor prodaje u kompaniji Finvest. - Blizina Bulevara patrijarha Pavla, koji će nakon rekonstrukcije postati najmodernija gradska saobraćajnica, omogućiće brz prolaz do Mosta na Adi i Unutrašnjeg magistralnog prstena, što znači da će se bez problema stizati do Novog Beograda i centra grada. Takođe, lokacija Vrtova Ceraka omogućava i lak pristup mreži najvažnijih auto-puteva u zemlji, obzirom da je obilaznica oko Beograda na svega pet minuta udaljenosti od kompleksa.


(Vrtovi Ceraka - unutrašnje dvorište dostupno samo stanarima)
Brojne svakodnevne obaveze stanari će moći da završe u okviru samog kompleksa, imajući u vidu da je poslovni dio Vrtova Ceraka pozicioniran u prizemnom dijelu objekta. Kompleks broji 30 lokala različitih površina, sa posebnim spoljnim pristupom, pogodnih za širok spektar djelatnosti.

- Izgradnja će se odvijati kroz četiri faze, a planirani početak radova na prvoj fazi kompleksa je ove jeseni. Pri izgradnji kompleksa biće korišćeni visokokvalitetni materijali i oprema kojom su naši kupci na dosadašnjim projektima izuzetno zadovoljni. Kao što smo činili i do sada, poseban akcenat stavljen je na zvučnu izolaciju i termo barijeru - objašnjava Slobodan Jovanović, tehnički direktor Finvesta.

Dom okružen zelenilom

Vrtovi Ceraka u potpunosti opravdavaju svoj naziv, imajući u vidu da kompleks posjeduje 6.000 m2 zelenih i površina sa parternim uređenjem. Sama forma kompleksa omogućila je kreiranje tri dvorišta, od kojih su dva namijenjena samo stanarima i u okviru kojih se kriju igrališta za najmlađe, teretana na otvorenom, kao i prostori za uživanje u prirodi.

- Formiran je zeleni obruč oko cijelog kompleksa, a umirujuće zelenilo poziva stanare i njihove posjetioce na druženje uz igru, rekreaciju i relaksaciju - navodi Tijana Radovanović, autor projekta pejzažne arhitekture.

Vrtovi Ceraka predstavljaju "zeleno gnijezdo" u urbanom okruženju ovog posebno zdravog dijela Beograda. Svaka biljna vrsta u okviru kompleksa je pažljivo birana, pa su u Vrtovima Ceraka samo one koje ne izazivaju alergijske reakcije. Selekciju čine mirisni četinari, lišćarska stabla koja svakoj sezoni daju nove boje, a sve to upotpunjuju ukrasne žbunaste vrste i trave, dajući prostoru svježinu.

- Principi dizajna pejzažne arhitekture u Vrtovima Ceraka bazirani su na osjećaju sigurnosti stanara, estetskom kvalitetu, kao i zaštićenosti od vjetrova, gradske buke, prašine - navodi Tijana Radovanović, pejzažni arhitekta.

Zelenilo krasi i krovne terase koje su fantastični kutak za uživanje u zalascima sunca i pogledu ka Avali, Šumadiji, Košutnjaku i panorami koja seže do Fruške gore.

Vrtovi Ceraka - sa krovnih terasa pruža se veličanstven pogled
Vrtovi Ceraka - sa krovnih terasa pruža se veličanstven pogled (Foto: Finvest )
Finvest - garancija kvaliteta i inovativnosti

Iza projekta Vrtovi Ceraka stoji Finvest sa partnerima. Domaća investiciona kompanija koja je tokom 15 godina poslovanja ostvarila značajne reference visokokvalitetnih stambenih objekata u Beogradu, a trenutno završavaju stambeno-poslovni kompleks Plato Bežanija.

Finvest obavlja 360º operacija u ciklusu upravljanja projektom - od izrade analize opravdanosti ulaganja, pripreme biznis plana, preko marketinga i prodaje, same izgradnje, do isporuke nekretnina krajnjim kupcima i postprodajnih aktivnosti.

Integritet i visoki etički standardi su osim profesionalizma i stručnih kompetencija, temelji na kojima Finvest gradi svoju reputaciju i na kojima bazira dalji rast poslovanja.

Vrtovi Ceraka – fitnes centar i teretana na otvorenom u okviru kompleksa
Vrtovi Ceraka – fitnes centar i teretana na otvorenom u okviru kompleksa (Foto: Finvest )
"Private Equity Real Estate" je biznis model koji Finvest pionirski uspješno primjenjuje na već nekoliko projekata. Potencijali tog modela, reputacija Finvest-a i kompetencije njegovih stručnjaka omogućuju mu da stremi liderskoj poziciji u investicionom menadžmentu u regionu.


Kompletan sadržaj tematskog biltena "Nekretnine i gradnja - Tražnja za kvadratima pokreće nove investicije" možete pročitati OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE