NavMenu

Počinje rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu - Rok za završetak radova 300 dana

Izvor: eKapija Petak, 21.04.2023. 15:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Prva faza rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu počinje 24. aprila, na deonici od Ulice Stevana Markovića do Davidovićeve, saopštli su iz te opštine.

Međufaza, koja je planirana tokom jula i avgusta, predviđa radove na raskrsnici Avijatičarskog trga i Ulice Stevana Markovića.

U drugoj fazi, kako se navodi, radiće se potez od Stevana Markovića do Karamatine.

Sveobuhvatni radovi odnose se na rekonstrukciju same saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže, na izmeštanje i zaštitu postojećih elektroenergetskih objekata, telekomunikacionih instalacija, toplovoda, gasovoda, kao i javne rasvete, precizirano je u saopštenju.

Kako se navodi, poseban segment je izmeštanje i postavljanje novih semafora, signalizacije i mobilijara, te uređenje zelenih površina i drvoreda.

- Radiće se u punoj širini postojeće regulacije koja se kreće od 22 do 28 metara. Kolovoz će biti od asfaltnog zastora, a trotoari i ivičnjaci od kamena, sa urađenim pločama za slepe i slabovide. Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama. Planirana je korekcija na pojedinim raskrsnicama što će, uz proširenje postojećih traka i trotoara, obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza. Između ostalog, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u toj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja - navodi se u saopštenju.

Rok za završetak radova je 300 dana. Tokom radova biće obezbeđen koridor za kretanje pešaka, a stručnjaci saobraćajne struke projektovali su optimalno rešenje funkcionisanja alternativne saobraćajne komunikacije i funkcionisanja javnog prevoza.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.