NavMenu

Na Moravskom koridoru gradiće se i petlja Koševi kod Kruševca - Putevi Srbije traže projektanta

Izvor: eKapija Utorak, 22.11.2022. 12:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shimon Bar/shutterstock.com)Ilustracija
Putevi Srbije raspisali su tender za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije i Studija opravdanosti sa idejnim projektom izgradnje petlje Koševi na državnom putu prvog A reda A5 (E-761) – Moravski koridor.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, razlog za izradu Urbanističkog projekta i Studije opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje petlje Koševi na Moravskom koridoru je stvaranje uslova za unapređenje i detaljniji pristup rešavanju saobraćajnog priključka državnog puta IB reda br. 23 sa budućim državnom putem IA reda A5 (E761), kao i zapadnog dela Srbije sa istokom i jugom zemlje.

Dodaje se da je u okviru petlje potrebno isprojektovati objekte naplate putarine, pošto će se na deonici autoputa Pojate – Preljina (Moravski koridor), primeniti zatvorem sistem naplate putarine.

Projektnom dokumenatcijom treba predvideti i radove na proširenju autoputa kako bi se oblikovale odgovarajuće ulivno i izlivne trake i projektovati odgovarajuće ulivno - izlivne rampe za povezivanje autoputa i državnog puta 23.


Vrednost posla je 20,8 miliona dinara, a tender ističe 15. decembra.

Detaljnije OVDE.


B. P.

Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Novi auto-putevi

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.