Izvor: eKapija | Sreda, 31.05.2023.| 20::50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Interfest

Organizator: Turistička organizacija Novog Sada

15.06-17.06.2023 , Novi Sad
(Foto: Unsplash / Stefan Schauberger)

Jubilarni 20. Međunarodni festival vina – Interfest, održaće se na novosadskom Trgu slobode od 15. do 17. juna.

Manifestacija koja promoviše vinsku kulturu i vinske proizvode sa teritorije Srbije i Vojvodine, obuhvatiće ne samo izlaganje i degustaciju vina, već i stručna predavanja i promocije iz oblasti proizvodnje vina, edukativna predavanja za posetioce, kao i kulturno-zabavni program.

Na festivalu učestvuje više od 100 izlagača, kao i preko 500 različitih vinskih etiketa, kako prepoznatljivih i oprobanih, tako i novih izdanja.

Tradicionalno, ovaj festival promoviše porodične vinarije koje neguju pečat podneblja i vinograda svoje regije, ali i vinarije koje su kroz ovo vreme uspele da izrastu u velika i prepoznatljiva imena na srpskoj i evropskoj sceni.

Pored vina, predstavljaju se i destilerije iz Srbije, kao i proizvođači drugih žestokih pića i likera. Kvalitetna pića, prate ukusni zalogaji, pre svega različiti sirevi, suhomesnati proizvodi, ali i poznati vojvođanski kolači i peciva.

Radno vreme festivala je od 18.00 do 24.00 časa, ulaz je slobodan, a čaše i vaučeri za degustaciju prodaju se na kapiji na ulazu u festivalsku zonu.