NavMenu

Emir Granov izašao iz vlasništva Sunnylanda

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 04.12.2023. 15:32
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com/sunnylandsarajevo/)
Poduzetnik Emir Granov izašao je iz vlasničke strukture preduzeća Sunnyland d.o.o. Miljevići u opštini Istočno Novo Sarajevo, saznaje Indikator.ba.

Svoj udio u nominalnom iznosu od 200,00 KM (10% učešća u kapitalu Društva) Granov je prepustio partnerskoj firmi Emirates d.o.o. Sarajevo u vlasništvu šeika Mohammeda al Qasimija.

Granov je zajedno sa kompanijom Emirates investirao u zabavni park Sunnyland na Trebeviću, koji je otvoren u avgustu 2016. godine.

Društvo Sunnyland d.o.o. imalo je prošle godine ukupni prihod od 3,34 mil KM, a ostvarilo je neto dobit 591.000 KM.

Izgradnja zabavnog parka odvija se u više faza, a samo u prvoj fazi investirano je 12 mil KM. Investitori su u javnosti navodili da riječ o invsticiji za koju se očekuje da će osigurati povrat u dugoročnom periodu.

Kompanija Emirates d.o.o. Sarajevo nedavno je iz Sarajeva preselila u Ilijaš, tačnije u Podlugove, gdje joj je novo sjedište. Sam šeik Mohammed al Qasimi ima prijavljeno boravište u naselju Lješevo, u neposrednoj blizini.

Granov je u velikom partnerstvu sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a vlasnički odnosi su međusobno isprepleteni. Tako je proljetos, kako je izvijestio Indikator.ba, prepustio 30% vlasničkog udjela u svojoj firmi Granoff kompaniji Greenmont d.o.o., iza koje stoji Mohammad Ibrahim Abdulrahman Alshaibani iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Granov i njegovi partneri iz firmi Greenmont i Bellucci Investment Holding suvlasnici su firmi The Place, Crni vrh, Park Residence i Monti i realizuju velike nekretninske projekte u Sarajevu i okolini.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.